„Köszönjük,
Utcafront

Lovasszobor, vincellérház, nagykövetség

9/10/2022 10:10

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Szikora Gábor

Sztárépítészek (Herman Hertzberger, Zaha Hadid), Szent István lovas szobra, a Czakó kert és a kereskedelmi székházból lett amerikai nagykövetség is téma volt az Utcafrontban.

2022. október 08. Utcafront (2022. október 08., szombat 17:00)
52:14
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Herman Hertzberger, a világhírű holland építész munkáiról hallhattunk ismét Sylvester Ádámtól.

Hogyan lett a Magyar Kereskedelmi Csarnok nevű szakmai szervezet székházából az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövetségének épülete – Kelecsényi Kristóf építészettörténész rovata.

 
amerikai nagykövetség,
forrás: Facebook
 
 

Szent István lovas szobrának talapzatán a miniszterelnök Wekerle Sándortól Schulek Frigyesen át egészen Erzsébet királynőig – Kovács Krisztina újságíró avatott be az alkotó, Stróbl Alajos játékos világába.

Koronavírus - Budapest
 
 A koronavírus-járvány miatt elnéptelenedett Szentháromság tér a budai Várban 2020. március 16-án. Balról Szent István lovas szobra látható. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
 
 

Egy korszak építészeti iskoláját hagyta maga mögött a hét éve meghalt építész, Zaha Hadid – Rá emlékeztünk Torma Tamással.

Vincellérház kortárs építészek által újragondolva és -varázsolva – a tabáni Czakó Kert építésze, Sárközi Csaba volt a vendégünk.

A múlt pénteken átadták az Év Háza 2022. szakmai díjakat – a rendező Bild Communication cég vezetője, Rajki Diána avatott be a részletekbe.

Az adást a fenti lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg. Kiemelt kép: US Embassy Budapest / Facebook

Utcafront
2022. október 8., szombat 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter