„Klubrádió
Esti gyors

Kunetz Zsombor: A kormánynak nem célja a hatékony védekezés

25/08/2021 19:51

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Miközben egy járvány tombol a világban, Eucharisztikus Kongresszust, vadászati világkiállítást tart a kormány. Ezek alapján Orbán oltásra buzdító levelének célja inkább a politikai haszonszerzés, mintsem hatékony védekezés – véli Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő.

2021. augusztus 25. Esti gyors - részlet 21.08.25. Kunetz Zsombor
08:19
00:00

Orbán Viktor elektronikus levelet írt azoknak a magyar állampolgároknak, akik korábban regisztráltak a koronavírus elleni vakcinára az erre a célra létrehozott, vakcinainfo.gov.hu oldalon, amelyben többek közt azt írta hogy a kormány felkészítette a magyarokat a negyedik hullámra.

Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő ezzel szemben azt állítja, hogy kormánynak éppen a hatékony védekezés nem célja. Sokkal fontosabb számukra az, hogy legyen Eucharisztikus Kongresszus, stadion, meccse, vadászati világkiállítás. "Az, hogy közben tombol itt egy járvány, az nem érdekes" – tette hozzá.

Megjegyezte, ahhoz nagyon ért a kormány, hogy szembeállítsa a járvány miatt érthetően "nyűgös" embereket, akik nemcsak a betegséggel, de a korlátozások miatt a bezártságot, üzletük munkájuk elvesztésével is szembenéznek azokkal, akik a betegség következményeitől félnek inkább.

Eközben Orbán Viktor olyan kijelentéseket tett, mint hogy "a maszk nem véd", amely Kunetz szerint nem olyan kérdés, hogy hazudott-e, hanem hogy milyen súlyos büntetést érdemelne a miniszterelnök ezekért.

Orbán oltásra buzdító levele ezek tükrében nem a hatékony védekezésről szól, hanem a politikai haszonszerzésről.

 
Kunetz Zsombor Forrás: Facebook

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Kunetz Zsomborral
2021.08.25., szerda 18:22
Riporter: Szénási Sándor