„Klubrádió
Esti gyors

Kunetz szerint a megfélemlítés szándéka lehet amögött, hogy Cser Ágnes többször feljelentette

2/08/2021 23:12

| Szerző: Klubrádió/szg

Kunetz Zsombor orvost, egészségügyi szakértőt az egészségügyi szakértő megnevezés használata miatt jelentette fel többször is Cser Ágnes, az a szakszervezeti vezető, akit úgy jellemzett: stratégiai szövetséget kötött a munkaadóval, az Emmi-vel. Bár Kunetz a MOK etikai bizottsága és a bíróság szerint sem követett el jogsértést, az ügy még tart, és felbukkan benne Patyi András volt NKE-rektor is.

2021. augusztus 02. Esti gyors - részlet 21.08.02 Kunetz Zsombor
07:21
00:00

Kunetz Zsombor, amellett, hogy orvos, egészségügyi szakértő is, így mutatjuk be műsorainkban. Az Esti gyorsban elmondta: épp ennek a használata miatt jelentette fel Cser Ágnes, az a szakszervezeti vezető, aki stratégiai szövetséget kötött az egészségügyi dolgozók munkáltatójával, az Emmi-vel. „Talán ezzel el is mindent mondtam a szakszervezeti vezetői ténykedéséről” – tette hozzá.

Közölte: Cser Ágnes először a Magyar Orvosi Kamarához (MOK) fordult, megpróbált egybemosni két fogalmat, az igazságügyi orvosszakértőt, aki szakvéleményeket állít ki, amihez engedély kell, és az egészségügyi szakértőt, amely nincs szabályozva kormányrendeletben. Ezt még a korábbi, Éger István vezette MOK se volt hajlandó vizsgálni, „mert annyira nevetségesnek találta”, ezután beperelte őket Cser Ágnes. Majd a „fideszes” Patyi András (a Nemzeti Közszolgálati Egyetem volt rektora) vezette kúriai tanács megfordította az ügyet és gyakorlatilag kötelezte a MOK-ot az etikai vizsgálat lefolytatására. Amelyben kinyilvánították, hogy semmit nem követett el, sőt, szellemesen az értelmező kéziszótárral bizonyították, mennyire „abszurd” Cser Ágnes felvetése – tette hozzá.

Sőt – folytatta –, Cser Ágnes nem egy, hanem több szabálysértési feljelentést tett ugyanebben az ügyben. Egy lezárult jogerős határozattal, amely szerint nem szabálysértés, hogy őt egészségügyi szakértőnek nevezik. A történet új eleme, hogy a rendőrség már nem akarta tovább vizsgálni a jogerős ítélet miatt, de jött „Polt Péter ügyészsége”, és utasította a rendőrséget, hogy indítsa el ugyanazt a szabálysértési eljárást. A feljelentések alapja az, hogy egy szabálysértést többször is el lehet követni, viszont ő nem követett el szabálysértést, és ezt a bíróság is megállapította – jelentette ki.

Kunetz Zsombor hozzátette: az Elios-ügyet vagy Farkas Flórián ügyeit, a Hadházy Ákos és Szél Bernadett által feltárt korrupciós eseteket parkolópályára teszik, miközben ezzel a piszlicsáré dologgal ennyit foglalkoznak. Szerinte azért, mert ugyan őt nem tudják megfélemlíteni, másokat, akik hasonlóan cselekednének, meg akarnak.

A beszélgetést a lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors
2021. augusztus 02., hétfő 18:20
Műsorvezető: Dési János