„Klubrádió
A lényeg

Klubrádió: a Kúria a Médiatanácsnak adott igazat

17/06/2021 10:08

| Szerző: Klubrádió

A legfelsőbb bírói fórumon döntöttek a 92.9-es frekvenciáért folytatott perben.  A Médiatanács ellen indított közigazgatási jogvita tárgyalása ezzel lezárult.

A Kúria döntött a Klubrádió Médiatanács ellen benyújtott keresetéről. A Kúria a Klubrádióval szemben a Médiatanácsnak adott igazat a frekvenciáért folytatott perben. A Médiatanács ellen indított közigazgatási jogvita tárgyalása ezzel lezárult.

A Klubrádió azért nyújtott be keresetet a Médiatanács 92.9-es frekvenciát érintő korábbi döntésével szemben, mert álláspontja szerint a hatóságnak a hatályos jogszabályok alapján meg kellett volna hosszabbítania a rádió jogosultságát a frekvencia használatára. Ehelyett, a Klubrádió álláspontja szerint, a Médiatanács megsértette a rádió tisztességes eljáráshoz való jogát, és olyan csekély súlyú adatszolgáltatási késedelemre hivatkozott, ami nem alapozta meg a frekvencia jogosultság iránti kérelem elutasítását.

Ráadásul a Médiatanács joggyakorlata más médiaszolgáltatók esetében eltérő volt, azaz más rádiók jogosultságát hasonló elmaradások esetén is meghosszabbították, a Klubrádiót így diszkrimináció érte. Ezzel az első fokú bíróság nem értett egyet, így került az ügy Klubrádió fellebbezése után a Kúria elé.