„Klubrádió
Esti gyors

Kiss Ambrus: Hiányozni fog az Államkincstár által levont pénz, de ettől a villamos nem áll le

24/11/2023 18:30

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Amíg tart a szolidaritási hozzájárulásról szóló per, addig a Magyar Államkincstár nem vonhatott volna le pénzt a főváros számlájáról – mondta Kiss Ambrus. A főpolgármester-helyettes az Esti gyors című műsorban arról beszélt, ha a főváros nem kapja vissza a pénzt, elképzelhető hogy folyószáma hitellel zárják az évet.

2023. november 24. Esti gyors-részlet (2023.11.24.) Kiss Ambrus
09:16
00:00

A Magyar Államkincstár annak ellenére gyakorolt inkasszót 5,6 milliárd forint értékben Budapest számlája felett, hogy a főváros jogvédelmet kapott az összegről zajló per ürügyén. "Láthatólag ezen sokat töprengtek, hiszen majdnem két hónapon keresztül nézegették a jogi helyzetet, míg végül meglépte ezt az állam" – mondta az ügy kapcsán Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes. Ráadásul az államkincstár annak ellenére tette ezt meg, hogy még azon fellebezésüket sem bírálta el a bíróság, amit a főváros azonnali jogvédelmével kapcsolatban tettek.

A pénz hiányozni fog, de emiatt nem fog leállni a tömegközlekedés Budapesten – mondta Kiss. Hozzátette, ha nem kapják vissza a pénzt, elképzelhető hogy folyószáma hitellel zárják az évet. Szerinte ez nem jogi kérdés, hanem politikai, a kormány célja pedig, hogy az önkormányzati választás előtt ellehetetlenítsék a fővárost.

Az ügyben ismeretlen tettes ellen hivatali hatalommal való visszaélés miatt feljelentést tesz a fővárosi önkormányzat – jelentette be még csütörtök este Kiss Ambrus.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/Interjú Kiss Ambrussal
2023. november 24., péntek 18:14
Riporter: Selmeci János