„Klubrádió
Dobszerda

Kilencven éves, de még rendezne – Mészáros Márta a Dobszerdában

3/11/2021 11:56

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Abban a megtiszteltetésben részesültünk, hogy Mészáros Márta fogadott minket otthonában, a neves filmrendező a Dobszerdában elmondta, továbbra is foglalkoztatja a filmezés, azt is tudja, miről csinálna még mozit. Ha lesz film, ha nem, önéletrajzot mindenképp ír, a sok különleges élménye papírra kívánkozik.

2021. november 03. Dobszerda (2021. november 03., szerda 20:00): Mészáros Márta
56:06
00:00

Nemrég töltötte be a kilencvenet, de még lenne ötlete és kedve is, hogy filmet csináljon. Legszívesebben arról írná a forgatókönyvet, hogy mitől romlott el a világ körülöttünk. De szerepelne benne Törőcsik Mari óriási hiánya és persze Jancsó Miklósé is, valamint az is, hogy szerinte mitől olyan rosszkedvűek az emberek a pesti utcán.

Ha lesz film, ha nem, önéletrajzot mindenképp ír, mert a Szovjetunióban töltött gyerekkor, a budapesti évek, a magyar és nemzetközi filmes világ, valamint a sok különleges élmény, amellyel az élete során szembesült, mindenképp papírra kívánkozik. A Dobszerda vendége Mészáros Márta filmrendező volt – pontosabban mi voltunk az ő vendégei –, akit rövidesen az Európai Filmakadémia életműdíjával fognak kitüntetni.

A beszélgetést a cikk elején a lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

Dobszerda
2021. november 3. szerda 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia