„Klubrádió
Café Péntek

Kihűlt világ

10/01/2020 17:15

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Ezúttal négy nagyon eltérő, de nagyon érdekes kiállításra invitáljuk Önöket a Café Péntek adásában.

Kihűlt világ - Farkas István, a 20. század egyik - ha nem legjelentősebb - festőművésze életművéből nyílt átfogó kiállítás még decemberben a Magyar Nemzeti Galériában. Vendégünk a márciusig látható kiállítás kurátora, Kolozsváry Marianna.

Farkas István: Szomory Dezső arcképe (1921)
 
Farkas István: Szomory Dezső arcképe (1921)
 
Forrás: MNG
 

Nobuyoshi Araki, világhírű japán fotográfus megrázó kiállítása, az Érzelmes utazás a Mai Manóban megkötözött nőkről, szexuális zaklatásokról, erotikáról, virágokról és a halálról. Baki Péter kurátorral beszélgetünk.

Nobuyoshi Araki
 
Nobuyoshi Araki: Tokyo Comedy
 

A síkból a térbe - A  Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Építészmérnöki Kar, Rajzi és Formaismereti Tanszék másodéves építészhallgatóinak kiállítása, amelyen a több dimenziós látást és érzékelést bemutató alkotások láthatóak. A leendő építészeket Haász István képzőművész inspirálta. A műsorban velünk lesz Haász István festőművész és Cserháti Balázs, az egyik alkotó. 

Így láttam – a kamera mellől - Nádorfi Lajos tévés operatőr és számtalan természetfilm rendezője filmezés közben készített fotográfiáit mutatja be. Január 9-én Keleti Éva nyitotta meg a Balázs Béla-díjas operatőr életmű-kiállítását. Nádorfi Lajos is megszólal a Café Péntekben.

Nádorfi Lajos fotója
 
Nádorfi Lajos fotója

Tartsanak velünk!

Café Péntek
2020. január 10. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia