„Klubrádió
Szabadság, elvtársak!

"Ki a csöcs az a Nagy Imre?"

13/07/2019 11:27

| Szerző: Klubrádió

Az ezredforduló talán ikonikusabb generációs magyar filmje a Moszkva tér volt. A híres Simó-osztályban végzett Török Ferenc 2001-es vizsgafilmjével vált ismertté a hazai mozirajongók körében. Ő volt a vendége a Szabadság, elvtársak! című műsornak, mely a rendszerváltást idézi meg hétről hétre egy-egy fontos szereplő emlékeinek felidézésével.

2019. július 12. Szabadság, elvtársak! (2019. július 12., péntek 19:00): Török Ferenc
51:30
00:00
Műsorvezetők: Szénási Sándor
A nemrég digitálisan is felújított film jól kapta el azt a rendszerváltozás korabeli életérzést, ami sok budapesti fiatal osztott, akiket nem érdekelt a politika, inkább csak a közelgő érettségi abszolválása, és hogy eljussanak a következő házibuliba, de azért a szabadság szele őket is megcsapta.

Csalamádés hamburger a Kalefen (igaz, már van McDonald’s is az országban), hamisított külföldi vonatjegyek, megszerzett érettségi tételek, összetört 1500-ös Lada, Nagy Imre-újratemetés, éjszakai fürdőzés a Gellértben - egy korosztály nosztalgiázik ezeken ma is. A Szabadság, elvtársak! műsorfolyam 17. adásába Török Ferencet hívta meg 1989-es múltidézésre Szénási Sándor.

A műsor meghallgatható a Klubrádió YouTube-csatornáján is. Feliratkozott már rá?

FELIRATKOZOM:

A beszélgetés meghallgatható a cikk elején található lejátszás gomb megnyomásával is.

Címlapi kép: Fortepan.hu

Szabadság, elvtársak!
2019. július 12. péntek 19:00
Műsorvezető: Szénási Sándor