„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Karsai: Bízom abban, hogy Kósa Lajos elfogadja meghívásomat

1/12/2023 19:49

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

"A kormánypárti politikusok jelenleg elutasítók, de azért bízom benne, hogy idővel bizalmasabb viszonyba kerülünk, és Kósa Lajos már igent mondott meghívásomra" – mondta parlamenti látogatásáról Karsai Dániel halálos betegséggel küzdő alkotmányjogász.

2023. december 01. Megbeszéljük - részlet 23.12.01. Karsai Dániel
14:51
00:00

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt a Parlamentbe látogatott Karsai Dániel halálos beteg (ALS) alkotmányjogász Bedő Dávid momentumos képviselő meghívására. Az eset azért is érdekes, mert bár Bedő szerette volna, ha a kormánypárti politikusok váltanak néhány szót Karsaival, a Momentum által közzétett videó tanúsága szerint a Fidesz–KDNP képviselői még invitálásra sem állnak meg.

"Már az is pozitívum, hogy a kérdés elkerült a parlamentbe" – mondta a Megbeszéljük pénteki adásában Karsai. A szakember hozzátette, végső soron az életvégi döntés problémáját a parlament tudja megoldani jogalkotás útján. A kormánypárti politikusoknak lett volna lehetőségük beszélgetni vele, amivel egyelőre nem éltek.

"Mint egy kapcsolat elején, mindenkinek joga van bármilyen kiinduló helyzetben lenni. A kormánypárti politikusok jelenleg kissé elutasítók, de azért bízom benne, hogy idővel bizalmasabb viszonyba kerülünk, folytatom a párbeszéd keresését, és Kósa Lajos valóban igent mondott" – foglalta össze élményeit, hozzátéve, bízik abban, hogy a Fidesz alelnöke tartja szavát, és így elindulhat egy párbeszéd ügyében.

Parlamenti tapasztalatairól bővebben Karsai saját posztjában számolt be:

A héten Karsai esetével, és az eutanázia magyarországi megítélésével kapcsolatban Kakuk Péter bioetikust, a CEU Bioetikai és Jogi Központjának kutatóját is megkérdeztük.

2023. november 29. Reggeli gyors/Reggeli személy (2023. november 29., szerda 09:00): Kakuk Péter
40:59
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre Szerkesztők: Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bencsik Gyula, Herskovits Eszter

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Karsai Dániellel
2023.12.01., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György