„Klubrádió
A lényeg

Karácsony sem ellenzi a rácsokat

10/09/2019 11:42

| Szerző: Klubrádió

 A legnagyobb budapesti aluljárókat akarják elektromos ráccsal lezárni éjszakára. Hogy miért? A hajléktalanok miatt.

A főváros nagyobb közlekedési csomópontjaiban rácsokkal zárnák le az aluljárókat éjszakára, hogy a hajléktalanokat távol tartsák. Ilyen előterjesztést kíván a kormány elé vinni az Emmi, Tarlós István főpolgármester szerint az ő kérésére – írta meg a hvg.hu. Az ötlet nyilván a választási kampány részeként került most terítékre, ezért kérdeztük az ellenzéki főpolgármester-jelölt véleményét.

Karácsony Gergely sem ellenzi, hogy rácsokkal zárják le az aluljárókat, azonban szerinte emellett segíteni is kell a hajléktalanoknak. Szerinte a fővárosnak és a kormánynak együtt kell működnie a hajléktalanság felszámolásában, a rendvédelmi eszközök viszont önmagukban sehová sem vezetnek. Igazából az a kérdés, hogy a hajléktalanok, vagy a hajléktalanság ellen küzdünk-e? Az eredeti problémát kell orvosolni. Akik ugyanis nem jutnak el az aluljáróig sem, az utcán, a tereken fognak megfagyni. Önmagukban a rácsok nem oldanak meg semmit.

2019. szeptember 10. A lényeg - részlet 19.09.10. Karácsony 1
01:13
00:00

Karácsony Gergely akár ötfős főpolgármester-jelölti vitán is hajlandó lenne részt venni - az ellenzéki főpolgármester-jelölt erről azután beszélt a Klubrádiónak, hogy vitára hívta Tarlóst István. A politikus kiemelte, hogy semmilyen feltétele nincs, bár komikusnak tartaná, ha esélytelen, vagy a Fidesz által küldött jelöltek is ott lennének a vitán.

 

2019. szeptember 10. A lényeg - részlet 19.09.10. Karácsony 2
01:20
00:00

Kiemelt kép: MTI/Szigetváry Zsolt.