„Klubrádió
Ötös – Kultúrcsütörtök

Kamionban és sivatagi rallyn - hölgyek a volánnál 60 felett

27/02/2020 17:08

| Szerző: Warholik Zoltán/Klubrádió

Egy száguldó szubrett-komika volt a csütörtöki Ötös első órájának vendége. Oszvald Marika múlt héten tért haza a Bamako nemzetközi, sivatagi rally túráról - 21 nap alatt 9 ezer kilométert teljesített, autóbalesete után fél évvel. Éppen ezért a hozzá hívott  "plusz egy fő" Kuthy Zsuzsa, Európa legidősebb női kamionsofőrje volt, aki 59 évesen váltott, 36 év taxizás után. Második óránkban pedig olyan távnagyszülők érkeztek, akik gyakran Skype-on unokáznak. Itt volt velünk Zsurzs Kati színésznő és Bayer Ilona újságíró.

2020. február 27. Ötös – Kultúrcsütörtök (2020. február 27., csütörtök 10:00)
91:41
00:00
Műsorvezetők: Barna Zsuzsanna, Barna Zsuzsanna, Warholik Zoltán Szerkesztők: Timár Ágnes
Oszvald Marikának a rally előtt volt egy balesete: eltört néhány bordája, és bár feküdnie kellett volna pár hétig, ő nem hazudtolta meg önmagát; legendás gödöllői kertjébe még törött bordákkal is kiballagott kapálni. Marika a mai napig úgy tartja, hogy a teste állapota éppen a korának megfelelő; ami azonban megkülönbözteti a kortársaitól, az a hozzáállása és az optimizmusa. Akaraterő kérdése volt, hogy törött bordákkal is tudott énekelni. "Nagy levegő, aztán jöjjön, aminek jönnie kell…"

Majd  megérkezett adásunkba a sztrádák és kilométerek megszállottja. Kuthy Zsuzsa az a kamionsofőr, aki majdnem napra pontosan egyidős Oszvald Marikával, és aki 36 év után egyszer csak kiszállt a taxiból, és átült egy kamionba. Több millió kilométert vezetett le balesetmentesen és csak egyszer büntették meg: Budapesten, amikor nem volt bekötve a biztonsági öve. Történeteit Oszvald Marika is szívesen hallgatta, aki gyakran maga is megtesz napi 600 kilométereket, vidéki fellépéseire tartva.

Warholik Zoltán, Oszvald Marika és Kuthy Zsuzsa
 
Warholik Zoltán, Oszvald Marika és Kuthy Zsuzsa
Klubrádió
 

Második óránkban Zsurzs Kati színművésznő és Bayer Ilona televíziós műsorkészítő volt vendégünk, akik mindketten aktív nagymamák. Vajon ők mennyire áldozzák be a Skype oltárán saját nagymamaságukat? Hogyan élték meg a pillanatot, amikor kiderült, hogy nagyik lesznek?

Hogyan kezeli Bayer Ilona a Budapest-Japán távolságot, és vajon milyen nagyi Zsurzs Kati, aki három fiúról és egy lányról gondoskodik nagymamaként idehaza is, de Hollandiába is jutott egy kisunoka? Na és hogy is van a szinte kötelező palacsintasütés?

Warholik Zoltán, Zsurzs Kati, Barna Zsuzsanna és Bayer Ilona
 
Warholik Zoltán, Zsurzs Kati, Barna Zsuzsanna és Bayer Ilona
Klubrádió
 

Hallgassák vissza a csütörtöki Ötöst. Vendégeink Oszvald Marika, Kuthy Zsuzsa, Zsurzs Kati és Bayer Ilona.

Ötös - Kultúrcsütörtök
2020. február 27. csütörtök 10:00
Szerkesztő-műsorvezetők:
Barna Zsuzsanna és Warholik Zoltán