„Klubrádió
Megbeszéljük...

Juhász: Rogánék bekorrumpálták az ellenzéket is

16/04/2024 16:42

| Szerző: Klubrádió

A Megbeszéljükben a két polgármesterjelölt, Juhász Péter, majd Kovács Alex Gábor vallott Bolgár Györgynek.

2024. április 16. Megbeszéljük - részlet 24.04.16. Juhász Péter és Kovács Alex Gábor
11:26
00:00

A DK, a Momentum, a Párbeszéd, a Nép Pártján, a Mindenki Magyarországa, a Párbeszéd-Zöldek  és – mint nemrég kiderült – a Szikra Mozgalom által támogatott Juhász Péter mindenekelőtt ehelyütt is tisztázta, mit ajánl kerületieknek.

Jelesül: felszámolja azt a húsz éve fennálló rendszert, amit még Rogán Antal honosított meg az V kerületben, ami gyakorlatilag a korrupcióra és egy lejárató-kampányokra épülő médiabirodalomra épül, és amibe

"belekorrumpálták  az ellenzéket is".

Ami az utcai szavazást illeti, hétfőn, tehát az előválasztás első napján 370-en éltek az opcióval. Ennek kedden a fele várható, mert hideg van és a nap nagy részében az eső is zuhogott. Ma sajnos sokkal rosszabbul megy – összegzett Juhász. Hozzátette: a civil választási bizottság kiadott egy közleményt, hogy a Fidesz megpróbál beleavatkozni a választás eredményébe; ennek csak azzal tudunk ellentartani, ha minél több ellenzéki szavazó részt vesz az előválasztáson. 

A kérdésre, hogy mekkora volna az elfogadható részvételi arány, azt mondta: a korábbi előválasztásokon az ellenzéki szavazók tíz százaléka vett részt. Ez a szám mostanában felugrott, a budafoki és a hegyvidéki előválasztáson például már inkább 15-20 százalék körül volt a részvétel. Ez volna az optimális szám most is. Akinek fontos, hogy létrejöjjön egy rendszerváltás az V. kerületben is, az vegye rá a kerületi ismerőseit, hogy szavazzanak. Ez mindenkinek közös ügye, függetlenül attól, hogy milyen jelöltet támogat – hívta fel a figyelmet Juhász Péter.

 
Kovács Alex Gábor, Juhász Péter
 Facebook
 

Kovács Alex Gábor, a Tiéd a Belváros Egyesület polgármester-jelöltje úgy látja, hogy a rossz idő olyan különösen nem vetette  vissza a részvételi  kedvet, ő 2-300-ra teszi a keddi szavazók számát.

Kovács a vetélytársa és a közte lévő legnagyobb különbségnek azt tartja, hogy ő "sokkal inkább helyi emberekre és problémákra koncentrál", Juhász Péter pedig inkább az országos politikába látja magát. Ezért is van az, hogy Juhászt az országos politikai pártok és vezetők támogatják, őt meg a helyi pártok helyben mozgó emberei. A helyi lakókra helyezi a hangsúlyt – mondta  jelölt.

Juhász országos ismertsége nagyobb, a kerületi viszont egyforma, vagy tán őt kicsit még többen is ismerik, hiszen "helyben mozog" régebb óta. 

Kovács Alex a megoldandó helyi problémák közül kiemelte:

nem engedné, hogy több szálloda épüljön a Belvárosban.

Ezek ugyanis úgy keletkeznek, hogy a helyi lakókat kiszorítják a társasházakból, és a társasházat alakítják át szállodává. Ő ezt megakadályozná. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük/Interjú Juhász Péterrel és Kovács Alex Gáborral
2024. április 16., kedd 16:20
Riporter: Bolgár György