„Vásároljon
Megbeszéljük...

Johnny? Hol vagy? Kellene egy kis segítség – Bolgár György megemlékezése

2/08/2021 19:50

| Szerző: Bolgár György

Ő volt az, aki a Bokor utcai rádiónkban elindította az első adást, vagyis ott van a keze nyoma mindenen, amit Önök a Klubrádió műsoraiban meghallgathatnak.

2021. augusztus 02. Megbeszéljük - részlet 21.08.02. Johnny, hol vagy?
02:08
00:00
Hányszor hallottam ezt a Klubrádióban, mert Johnnynak, vagyis Bencze József technikus kollégánknak nem volt állandó helye. Hol itt volt rá szükség, hol ott, hol mindenütt, de persze mindenhol nem lehetett egyszerre.

Amikor azonban felharsant a segélykérő kiáltás, pillanatokon belül felbukkant. Itt vagyok, jövök, mondta – és vagy az élő adásba ült be helyettesíteni néhány percre a kollégáját, hol elindított egy felvételt a másik stúdióban, hol berakta az adásmappába az elkészült stúdióbeszélgetést, hol kijavította a váratlanul csődöt mondott telefonokat.

Amikor – lassan húsz éve – a Klubrádióhoz jöttem, már itt volt, és maradt is, miközben átköltöztünk az első helyünkről a másodikba, aztán most a harmadikba. Az volt róla a benyomásom, hogy rendíthetetlen, legföljebb a gyakori cigarettaszünetei gondolkodtattak el egy-egy pillanatra, hogy benne is vannak olyan feszültségek, amelyeket csak ezzel tudott kezelni. Ő volt az, aki a Bokor utcai rádiónkban elindította az első adást, vagyis ott van a keze nyoma mindenen, amit Önök a Klubrádió műsoraiban meghallgathatnak. Nem tudom, hogy a Józsefből hogyan lett Johnny és miért, de ezt most már nem tudom megkérdezni tőle. A hétvégén otthon váratlanul elvesztette az eszméletét, és szinte percek alatt meghalt. Szép halál, mondanánk, ha nem 52 éves lett volna. De annyi volt, és lehettek volna még évtizedei, amelyek alatt egy még jobb és izgalmasabb Klubrádióban lett volna nélkülözhetetlen, bár hallhatatlan szereplő.

Most, hogy nem látom sehol, csak ismételni tudom a gyakori kérdést: Johnny! Hol vagy?

Bolgár György megemlékezése a 2021. augusztus 2-i Megbeszéljükben hangzott el.