„Klubrádió
Megbeszéljük...

"Jobb jelző is van Orbánra, mint hogy gonosz"

27/07/2021 17:00

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Somogyi Zoltán politológus szerint az emberek tisztában vannak azzal, hogy a politika az a környezet, ahol nem biztos, hogy a leghumánusabb döntéseket hozzák meg.

2021. július 27. Megbeszéljük - részlet 21.07.27. Somogyi Zoltán
13:33
00:00

Általában a baloldal kritikája a jobboldallal szemben az, hogy nem segítik a szegényeket, intoleránsak velük szemben. Ilyenformán valóban nevezhető gonosznak a magyar kormány is, de ez inkább politikai kijelentés – véli Somogyi Zoltán.

Ha Orbán Viktorra jelzőt keres az ellenzék, találhat megfelelőbbet is. A politológus szerint az emberek pontosan tisztában vannak azzal, hogy a politika pontosan az a környezet, ahol nem biztos, hogy a leghumánusabb döntéseket hozzák meg.

Hozzátette, ha a kormány az a klasszikus értelmű gonosz lenne, amely mindent tönkre akar tenni, el akar pusztítani, akkor "nem lenne esélye a hatalomban maradni".

Azt is megemlítette, hogy a Pegasus-botrány kapcsán okkal merülhet fel, hogy a kormányt merő rosszindulat vezérli. Azok felé, akik a kormányt kritizálják, megfelelő nyomásgyakorlásnak tűnik a tudat is hogy esetleg megfigyelhetik őket, hozzáférhetnek bizalmas adataikhoz. Ilyern esetekben az lenne a legfontosabb, hogy Orbán tisztázza az ügyet, pláne, ha nem is tesz ilyet. Ezt azóta sem tette meg.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Somogyi Zoltán
2021.07.27., kedd 17:15
Riporter: Bolgár György