„Klubrádió
Megbeszéljük...

Jakab Péter szerint az összefogásnak nincs alternatívája

28/11/2022 17:13

| Szerző: Klubrádió

Nagyobb tortát kell sütni, mint ami a Fidesznek van – véli Jakab Péter. A Nép Pártján Mozgalom elnöke a Klubrádióban arról beszélt, milyen módon szeretné leváltani a kormányt. Tavaszra legelvetemültebb fideszesek számára is világossá válik, mennyire átverte őket a kormányuk.

2022. november 28. Megbeszéljük - részlet 2022.11.28. Jakab Péter
16:03
00:00

Több mint húszezren csatlakoztak eddig a Nép Pártján Mozgalomhoz. A közösség augusztus 20-án alakult, még a bírósági bejegyzésére vár, de a Medián máris 2 százalékra mérte – mondta Jakab Péter, a mozgalom elnöke Bolgár Györgynek a Megbeszéljükben.

Hogy párttá alakulunk-e, azt az idő majd eldönti – közölte, hozzátéve: Az biztos, hogy olyan formációként működnek, amely amely megdolgozik a választók bizalmáért.

"Ebből van ma hiány Magyarországon, ezért is engedhet meg magának lényegében mindent Orbán Viktor. Hiába zuhan be a Fidesz támogatottsága, az ellenzéki oldalon még mindig a halottakat számolgatják a harcmezőn."

Jakabék célja: felrázni az apátiából az ellenzéki közösséget és új koordinátarendszert adni a magyaroknak, akiket nem az érdekel, hogy a pártok saját magukat hogyan határozzák meg, hanem hogyan lehet jobb hely az ország, hogyan tudnak kimászni a mérhetetlen mély válságból, amibe a Fidesz taszította őket.

 Jakab Péter Fotó:Facebook 
 

"Április 3-a után az ellenzéki szereplők más-más következtetéskre jutottak. Van, aki arra, hogy taplra kell állni, és küzdeni kell a rezsim ellen. Én ebbe a kategóriába sorolom magamat, nem az alibi-ellenzékiek közé és azok közé sem, akik a fidesz mellé álltak, mint a Jobbik, ami képes volt megszavazni a NVB Novék Katalin által delegált jelöltjeit. Maradtam a nép pártján. Szeretném tudni kik állnak még ott, pláne, hogy ezért is nyújtottunk be határozati javaslatot a a országgyűlés elé, hogy öntsünk tiszta vizet a pohárba: ki látja még úgy, hogy a Fidesz egy bődületes hazugsággal nyerte meg a választást – magyarázta a Jobbik exelnöke. 

Jakab szerint azok a fideszes politikusok, akik így kerültek be a kellemes 23 fokos parlamentbe, valós társadalmi felhatalmazás nélkül nyomkodják a gombokat. Ez bizalmi válságot eredményez, amit csak úgy lehet feloldani, ha a parlament feloszlatja magát, és előrehozott választást tartanak Magyarországon.  

Az emberek mondhassák el, hogy ami most van, az így nekik jó, vagy inkább egy szakértői kormányra bíznák a sorsukat. Tél végén, tavasz elején már meg is lehetne az új választás, amikorra a legelvetemültebb fideszesek számára is világossá válik, mennyire átverte őket a saját kormányuk.

Együtt kell fellépni – folytatta Jakab Péter, Az április 3-a előtti öszefogásnak voltak hibái, ezeket ki kell küszöbölni. De már nem az a lényeg, hogy ki a jobb vagy baloldali, Hanem az, hogy a Fidesz pártján állsz, vagy a nép pártján. Az összefogásnak nincs alternatívája, de csak olyanokal kell összefogni, akik megdolgoznak az emberek bizalmáért. Nagyobb tortát kell sütni, mint ami a Fidesznek van. 

Jakab úgy látja, hogy a Nép Pártján Mozgalomba leginkább azokat kell bevonni, akik eddig legyintettek a politikára. Ehhez közösségeket kell szervezni, lakásfórumokat kell tartani; sokan már egy közösségi házba sem mernek elmenni.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Jakab Péterrel
2022.11.28., hétfő 16:45
Riporter: Bolgár György