„Klubrádió
Utcafront

Irodaház helyett más - Iroda és ház

19/12/2020 18:31

| Szerző: Klubrádió/Árva Brigitta

Párizsból indultunk az Utcafront műsorában. Kis kitérő: San Francisco. Ám megérkeztünk a budapesti Dózsa György útra.

2020. december 19. Utcafront (2020. december 19., szombat 17:00)
50:24
00:00
Műsorvezetők: Rózsa Péter Szerkesztők: Árva Brigitta

Tudományok háza, zeneház, táncszínház, filmszínház és még más nyalánkságok Párizs külső részén, a Parc de la Villette parkban, ami szinte egy önálló kulturális városközpont – Sylvester Ádámmal utaztunk ide képzeletben.

Márkus Emília budai villája maga volt a művészet szentélye. A színésznő egykori lakhelyén - szellemiségének megfelelően - ma könyvtár működik. Az épületet Kelecsényi Kristóf mutatta be.

H2Offices – a név utal a helyre – a vízművek központi irodaházának helyén épülő, mondhatni alul-felül parkosított irodaház a Dózsa György úton valószínűleg a pestiek egyik kedvelt találkozóhelye is lehet, ha elkészül.

Ezzel pont szemben viszont már évek óta áll és működik a Vision Tower, a három részből álló és V alakú pillérekre helyezett irodaház, amit Torma Tamással jártunk be.

Cable Car – ne fordítsuk le egy-az egyben, mert nem autó és nem kábel, hanem vasúti kocsi és drótkötél – 1870 körül helyezték üzembe, azóta is működik a meredek hegyoldalra is felkapaszkodó járgány mégpedig San Franciscoban. Laczik Bálint erről mesélt.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Bontják a Fővárosi Vízművek székházát. MTI/Bruzák Noémi.

Utcafront
2020.12.19. 17:00
Műsorvezető: Rózsa Péter