„Klubrádió
Megbeszéljük...

Huth: Meglepő, hogy a Klubrádióban még mindig a sárga csillagokról van szó

11/05/2022 18:58

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

Huth Gergely szerint a szolidaritás mértéke nem rosszabb Magyarországon, mint más országokban. A Pesti TV programigazgatója beszélt a csatorna megszűnésének okairól is.

2022. május 11. Megbeszéljük - részlet 22.05.11. Huth Gergely
16:47
00:00

"Meg vagyok lepődve, hogy ismét a holokausztról és a sárga csillagokról van szó" – mondta Huth Gergely, a Pesti Srácok főszerkesztője, és a július 1-től megszűnő Pesti TV programigazgatója a Megbeszéljük című műsorban, közvetve egy korábbi betelefonálóra véleményét kritizálva. A Huth előtt megszólaló szerint a mai magyar társadalomra jellemző a szolidaritás hiánya, és ezt párhuzamba állította a társadalom jelentős részének második világháborús viselkedésével. Arról beszélt, hogy annak idején például Dániában a lakosság sokkal együttérzőbb és segítőkészebb volt a megszálló nácik által üldözött zsidókkal, mint általában a magyarországi többségi társadalom az itt élő zsidó származású emberekkel. Huth szerint azonban a magyarok a szolidaritást tekintve egyáltalán nem állnak rosszabbul más népekhez képest, sőt, nagyon is segítőkészek tudnak lenni másokkal.

 
Huth Gergely
Fotó: Youtube
 

A Pesti TV sikeres volt, a reklámbevételek azonban elmaradtak

Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, annak ellenére, hogy a Századvég kutatása szerint a Pesti TV egyre népszerűbb lett, a televíziós szakmában mérvadó Nielsen közönségmérő cég adatai alapján nézettsége nagyon elmaradt az elvárttól, ezért megszűnik.

A Pesti Srácok főszerkesztője, és a július 1-től megszűnő Pesti TV programigazgatója a Klubrádióban arról beszélt, hogy "a tévé drága műfaj, és a Pesti TV formailag kereskedelmi televízió". Szerinte a Pesti TV sikeres volt ugyan, különösen az interneten, de egy ilyen médiumnál a reklámbevételek meghatározóak, a fennmaradáshoz szükséges eredményt pedig nem sikerült elérniük a médiapiacon.

A Pesti Srácok szerinte azért sem épült be a kormányközeli Közép Európai Sajtó és Média Alapítványba (KESMA), mert nincs köze azokhoz az orgánumokhoz, amelyeket Simicska Lajos, az azóta kormánykörökben kegyvesztetté vált nagyvállalkozó "megfosztott a nemzeti érzelmű, patrióta közönségtől". Márpedig a KESMA-ba nagyrészt ilyen médiumok kerülte be. A Pesti Srácok azonban egy teljesen más közegből alakult ki.

Arra a kérdésre, hogy a Pesti TV miért nem vonzott elegendő reklámot, Huth azt felelte, hogy a finanszírozás akkor megfelelő, ha az állami és privát hirdetések, esetleg a nézői és olvasói felajánlások "egészséges arányban" vannak egymással. "Nem várható el, hogy kizárólag állami hirdetésekből tartsa fent magát egy televízió" – mondta.

Huth hozzátette, bizakodó a stáb jövőjét illetően, esély látszik arra, hogy valamilyen formában új projekteken továbbdolgozzanak. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Huth Gergellyel
2022.05.11., szerda 17:15
Riporter: Bolgár György