„Köszönjük,
A lényeg

Horváth Csaba: a polgármester nem kiskirály

27/10/2019 16:12

| Szerző: Klubrádió

Az Átlátszó írása szerint  Horváth Csaba  módosítaná a képviselő-testület szervezeti és működési szabályait, azonban zugló új polgármester a a Klubrádiónak azt mondta,  a szabályzat nem változott, a polgármester nem dönthet úgy mint egy kiskirály.

2019. október 27. A lényeg 2019.10.27. Horváth Csaba
00:37
00:00

Az Átlátszó írása szerint az MSZP-s Horváth Csaba zugló új polgármestere, a képviselő-testület hétfői alakuló ülésére benyújtott egy előterjesztést, mely szerint  szinte bármiben egyedül dönthetne, ha a kérdést halaszthatatlannak minősíti, az előterjesztésben az is benne van, hogy  ne kelljen a képviselő-testület hozzájárulása több 100 millió forintos ügyekhez. A lap szerint Horváth Csaba megkerülheti az átláthatósági és nyilvánossági garanciákat, amik a testület működéséhez kapcsolódnak, csak halaszthatatlannak kell minősítenie az ügyet.

A helyi önkormányzatokról szóló törvény határozza meg, hogy egy polgármester milyen esetekben milyen döntéseket hozhat önállóan, és ezek alapvetően pénzügyi kötelezettségvállalás nélküli ügyek - mondta erre válaszul a Klubrádiónak Horváth Csaba.

Horvát Csaba reagálását a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Facebook.

A lényeg
2019.10.27. 16:00