„Klubrádió
Reggeli gyors

HÖOK: A nyelvvizsga hiánya nem von le a diploma értékéből

23/06/2021 11:24

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Murai László, a HÖOK elnöke a szerint nem von le a diplomák értékéből a nyelvvizsga hiánya, hiszen olyan hallgatókról van szó, akikről tudható, hogy egyébként meglenne a kompetenciájuk a nyelvvizsga letételére.

2021. június 23. Reggeli gyors - részlet 21.06.23. Murai László
07:42
00:00

Novák Katalin családokért felelős miniszter bejelentette, hogy meghallgatva a hallgatói szervezeteket, az idei évre is kiterjesztik a nyelvvizsga amnesztiát a diplomázókra – írta kedden a Napi.hu.

Murai László, a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöke a Klubrádióban arról beszélt, hogy az idei szituáció annyiban tér el a tavalyihoz képest, hogy akkor visszamenőleg mentesültek a nyelvvizsga-kötelezettség alól azok, akik emiatt nem vehették át diplomájukat. Most azonban az a helyzet állt elő, hogy bár voltak online nyelvvizsgázási lehetőségek, sok hallgatót technikai körülmények akadályoztak a vizsga megszerzésében, noha kompetenciájuk meglett volna. Online akkreditált nyelvvizsgát adó központ még kevés van, korlátozott kapacitásokkal, ezért lehetetlen lett volna elvárni, hogy az éves szinten átlagnak számító 101 ezer nyelvvizsgát biztosítani tudja. Így akár 25 ezer diploma is bennragadhat.

Ezért Murai nem gondolja, hogy a nyelvvizsga hiánya levonna a diploma értékéből.

 
Nyelvvizsga
 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Murai Lászlóval
2021.06.23., szerda 8:33
Riporter: Mérő Vera