„Klubrádió
Hangosfilm - Szélesvásznú verzió

Hollywood aranykora és árnyoldalai

17/11/2019 08:58

| Szerző: Klubrádió

Megnéztük, mely filmek tartoznak a Bromance műfajába, valamint olyan filmekről is beszélgettünk, amelyek Hollywood, vagy általánosságban a filmezés előtt tisztelegnek.

2019. november 16. Hangosfilm - Szélesvásznú verzió (2019. november 16., szombat 13:30)
29:43
00:00
Műsorvezetők: Timár Ágnes

A Hangosfilm – Szélesvásznú verzió szombati adásában megnéztük, mely filmek tartoznak a Bromance műfajába, valamint olyan filmekről is beszélgettünk, amelyek Hollywood, vagy általánosságban a filmezés előtt tisztelegnek, annak kulisszatitkaiba vezetnek be minket.

A műsor első felében Baski Sándor filmkritikussal sorra vettük, hogy melyek a legnevesebb példái a Bromance filmeknek, így szóba került az Ananász expressz, a Superbad vagy éppen a Furcsa pár.

A folytatásban olyan filmekről beszélgettünk Rácz Viktória filmes újságíróval, amelyek Hollywood, vagy általánosságban a filmezés előtt tisztelegnek. Részletesen megvizsgáltuk a kulisszatitkokról szóló, a filmfőváros dicsőséges és büszkeségre kevésbé okot adó időszakait bemutató alkotásokat.

Terítékre került a Volt egyszer egy Hollywood, a Kaliforniai álom, valamint az Ének az esőben is többek között. Timár Ágnes arról is kérdezte a filmes újságírót, hogyan alakította át a feketelista időszaka Hollywood életét.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Flickr.com.

Hangosfilm
2019.11.16. 13:30
Műsorvezető: Timár Ágnes