„Klubrádió
Hetes Stúdió

Hogyan tovább ellenzék? - Hetes stúdió

27/02/2021 14:34

| Szerző: Klubrádió

Már-már kialakulni látszott az egység az ellenzéken belül, de helyi csatározások még vannak. Az egészségügyben az új munkaszerződések szítják a vitát. Ez van.

2021. február 27. Hetes Stúdió (2021. február 27., szombat 15:00)
107:12
00:00
Műsorvezetők: Lampé Ágnes, Hardy Mihály, Dési János, Szénási Sándor, Neuman Gábor Szerkesztők: Bálint Judit, Bálint Judit, Herskovits Eszter

Az ellenzéknek nemcsak a túlsúlyos kormányerőkkel kell megküzdenie, hanem az amúgy természetes belső konfliktusokat, dominancia-harcokat is rendeznie szükséges. Legutóbb Zugló mutatott fel hirtelen felhorgadó indulatokat, de ezek mostanra mintha csillapodtak volna. A Republikon intézet vitája után az intézet vezetőjével, Horn Gáborral beszéltünk.

 
Forrás: Silas Camargo Silão/Pixabay
 

 

Az egészségügyi szakdolgozók is vonakodnak aláírni új munkaszerződésüket, a jövedelmük ugyanis messze nem a számukra elfogadható mértékben emelkedik: a meggyőzés változatos, a jövőben teljesülő ígéretektől a fenyegetésekig. Van-e még mozgásterük? Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara elnöke beszélt erről.

A szakszervezetek szerint a járvány kiváló lehetőséget nyújtott az állami és magáncégeknek, hogy a munkavállalói jogokat ne vegyék túl komolyan: a védekezésre hivatkozással például nem engedik be a küldötteket a bértárgyalásokra vagy a sztrájkbizottsági ülésekre. Nemrég a Kúria is elismerte, hogy a dolgozók gyakorlatilag nem tudnak élni a sztrájkjoggal. Józsa Márta riportja erről szólt.

A héten két nemzetközi konferencián is foglalkoztak a magyar politikai állapotokkal, anélkül azonban, hogy az ország neve elhangzott volna. A kritikák nyilai viszont félreérthetetlenül Budapest és Varsó felé mutattak. Csernyánszky Judit összeállítását hallhatták.

A műsor második felében Megbeszéltük: Bolgár Györggyel, Révész Sándorral és Kárpáti Ivánnal, hogy mi történt a héten.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Koszticsák Szilárd.

Hetes stúdió
2021.02.27. 15:00
Műsorvezető: Szénási Sándor