„Klubrádió
A lényeg

Gyárfás Tamást hét év fegyházra ítélték

8/02/2024 10:05

| Szerző: Klubrádió

Portik Tamást felbujtásban életfogytiglanra, Gyárfás Tamást pedig, mint bűnsegédet 7 év fegyházra ítélte a Fővárosi Törvényszék Fenyő János meggyilkolása ügyében.

Gyárfást és Portikot is bűnösnek mondta ki a bíróság Fenyő János meggyilkolásában – írja a hvg.hu. Ahogy arról korábban a Klubrádió is beszámolt, egy korábbi ajánlat szerint 12 év fegyházat kért az ügyész a volt médiavállalkozó és úszószövetségi elnök, Gyárfásra.

Gyárfás legkorábban a büntetése négyötödének letöltése, míg Portik legkorábban húsz év múlva szabadulhat feltételesen.

Portik a magyar alvilág egykori meghatározó figurája; tagja volt a kilencvenes évek olajmaffiájának, és azóta több merénylet miatt – például az 1996-os Aranykéz utcai robbantásért és Fenyő János médiatulajdonos 1998-as meggyilkolásáért – is súlyos börtönbüntetésre ítélték felbujtóként. Gyárfás Tamással - volt médiavállalkozó és úszószövetségi elnök - Fenyő János médiavállalkozó, a Vico médiabirodalom alapítója meggyilkolásával kapcsolatban folyt nyomozás, a vád szerint Gyárfás Portikot bízta meg a merénylettel, aki aztán a szlovák bérgyilkos Jozef Roháčcsal végeztette ki a médiavállalkozót a nyílt utcán.