„Klubrádió
Belső közlés

Havasréti József: Állatkerti anzix

14/01/2024 15:36

| Szerző: Pályi Márk / Klubrádió

A Klubrádió honlapján minden hétvégén közzéteszünk egy verses vagy prózai felvolvasást Belső közlés című irodalmi műsorunk felvételei közül. Ma Havasréti József Állatkeri anzix című tárcaírását hallgathatják meg a szerző előadásában.

 

2024. január 14. Belső közlés (2024. január 14.) Havasréti József: Állatkerti anzix
04:27
00:00

Az 1964-es születésű pécsi író és irodalmár, Havasréti József előbbi irodalmi esszéivel, kritikáival és tanulmányköteteivel  vétette észre magát, majd az elmúlt évtized során regényeket is megjelentetett. Belső közlés című zenés irodalmi műsorunkban már mindkét minőségében láttuk vendégül hat évvel ezelőtti adásunkban, ahol Szegő János beszélgetett vele. Itt olvasta föl azt a rövid tárcáját is, amelyet mától a Klubrádió honlapján is meghallgathatnak.

A szöveg eredetileg a Made in Pécs magazinban jelent meg, ahova helyi szerzők Pécshez kötődő anekdotáit gyűjtötték össze, közéjük tartozott Havasréti irodalmi módon megírt 1982-es élménybeszámolója állatkerti kisegítő munkájáról.

 
Havasréti József
Facebook
 

A szövegnek, amelyet a fenti hangsáv lejátszás gombjára kattintva meghallgathatnak, az is a különlegessége, hogy azok közé a novellaszerű írások közé tarozik, amelyeknek a számát a nagymonográfiákban és nagyprózákban utazó szerző saját elmondása szerint egy ujján meg tudja számolni.