„Klubrádió
Esti gyors

Hasznos, de idióta - Kárpáti János jegyzete

13/03/2019 18:01

| Szerző: Kárpáti János/Klubrádió

Nem mindegy az, hogy az európai elveket és értékeket valóra váltjuk, vagy aprópénzre.

2019. március 13. Esti gyors-részlet - Kárpáti János jegyzete (2019.03.13.)
02:06
00:00
Ha valakit legjobb szándékaim ellenére esetleg megbántottam volna azzal, hogy hasznos idiótának neveztem, kérem, vegye figyelembe, hogy ebben a jelzős szerkezetben az első szó a „hasznos”. Ha valaki még ezután is sértve érezné magát, gondoljon arra, hogy az idióták, például az udvari bolondok valóban mennyire jótékony hatásúnak bizonyultak társadalmi szempontból, hiszen ők voltak azok, akik bátran szemébe vághatták az uralkodónak az igazságot, abban a korban, amikor az emberiség még nem élhette meg a demokrácia mámorító élményét. Az udvari bolondot nem bántotta senki, ahogy én se vetemednék soha arra, hogy bántsam ezeket a hasznos idiótákat, akiktől - miközben kénytelen vagyok emlékeztetni őket arra, hogy továbbra is várom tőlük az esedékes banki átutalást – ha ennyire ragaszkodnak hozzá, akkor, lássák, kivel van dolguk, bocsánatot kérek. Herr Weber?

Nagy megelégedésemre szolgált, hogy legalább a Ferihegyi úton befelé nem kellett Herr Juncker képét látnom. Ezt a helyes irányba tett lépésként értékelem, de természetesen további lépéseket várunk. Rögtön lenne is egy ötletem, itt van például ez a kellemetlen CEU-ügy. Mi lenne, ha Münchenből beszállnánk a fenntartási költségekbe, és akkor a magyarok nem úgy tekintenének az intézményre, mint ennek a Soros nevű pénzembernek a hadállására. A bejárat előtt felhúznánk a bajor lobogót, aminek a világoskék színe különben is élénken emlékeztet a székely zászlóra. Sörsátor és térzene is lenne, bőrnadrágos népi harmonikazenekar biztosítaná a hangulatot. Zum Wohl.

Nem, Kedves hallgató, nem hülyéskedek igazán, majdhogynem pontosan itt tartunk ma az Európai Néppárt és a Fidesz viszonyát illetően. Az az érzésem, az urak valamit összekevernek. Nem mindegy az, hogy az európai elveket és értékeket valóra váltjuk, vagy aprópénzre.

A hangfelvételt a poszt elején kattinthatja!

Címlapkép: Flickr.com

Kárpáti János jegyzete az Esti gyors 2019. március 13-i, szerdai adásában hangzott el.