„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy: Sok ezer „manipulációs ív” gyűlt már össze

26/06/2020 21:21

| Szerző: Klubrádió

Már sok ezer nemzeti konzultációs papír gyűlt össze Hadházy Ákosék akciójában, és ez a képviselő szerint azért nagyon szép szám, mert igazán csak most kezdik gyűjteni és sokan jelzik, hogy még meg se kapták a „manipulációs íveket”.

2020. június 26. Esti gyors / részlet, Hadházy Ákos (20.06.26.)
04:32
00:00

A kormány újabb nemzeti konzultációt indít (ahogy az már a koronavírus-járvány előtt is tervben volt), ezúttal a vírusról, a gazdaság újraindításáról és természetesen Soros Györgyről. Szél Bernadett és Hadházy Ákos független képviselők (egykor az LMP társelnökei) arra kérik az embereket, hogy küldjék el nekik a kitöltetlen nemzeti konzultációs íveiket.

Hadházy Ákost az Esti gyorsban arról kérdeztük, hogy halad a nemzeti konzultációs ívek begyűjtése, mi számítana nagy sikernek. Azt mondta, sok ezer van, és ez azért nagyon szép szám, mert igazán csak most kezdik gyűjteni és sokan jelzik, hogy még meg se kapták a „manipulációs íveket”. Hozzátette: pénteken a Momentum és az MSZP után a Jobbik is bejelentette, hogy segít összeszedni ezeket a papírokat. Példaként említette, Jászberényben a polgármester rövid idő alatt 500-at összegyűjtött, egészen kis falvakból 200-at kaptak, ami szerinte azt mutatja, hogy értik az emberek, miről van szó. Bízik benne, hogy több százezer gyűlik össze. (A politikus Facebook-oldalán térképre téve látható, hol gyűjtik ezeket a papírokat.)

Úgy folytatta: sokan mondják, hogy mikor meglátják a konzultációt, káromkodnak, összetépik, kidobják a szemétbe; ha ezt egyenként csinálják az emberek, akkor ugyanaz lesz, mint a kormány más „disznóságainál”. A kormány attól fél, ha a magyarok egyszerre nagyon sokan indulnak egy irányba vagy mondanak ki egy dolgot, mert az már politikai nyomásgyakorlás. Úgy fogalmazott: „nem azt mondom, hogy ez fogja megoldani” a problémát, de egy lépés a kormánypropaganda ellen és az igazi választások felé. Jelenleg nem beszélhetünk korrekt választásokról Hadházy Ákos szerint, mert a kormány évente százmilliárdos nagyságrendben költ propagandára, az ellenzéknek pedig gyakorlatilag nincs lehetősége.

Arról is beszélt, hogy sokan letargiába estek, úgy gondolják, semmit nem lehet elérni a kormánnyal szemben. Ám szerinte nem próbálták eléggé, nem tettek elég sokat. Ennek egy lépése, hogy nemcsak morogni kell, hanem odacsapni ezeket a kormánynak. Ettől félnek is, mert azzal vádolják Hadházyékat, hogy törvénytelen dolgot tesznek. (A képviselő erre a Klubrádiónak is reagált, akkor azt mondta, senkitől nem várnak személyes adatot, csak az üres kérdőívet, aki pedig postán küldené, ne írjon feladót a borítékra.)

A beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Hadházy Ákos/Facebook

Esti gyors
2020. június 26., péntek 18:15
Műsorvezető: Selmeci János