„Köszönjük,
Reggeli gyors

Hadházy: Még erre a hatalomra is lehet nyomást gyakorolni

13/02/2024 14:13

| Szerző: Klubrádió

Ebben a mostani történetben két tanulságot vegyünk észre, a jó része az, hogy Magyarországon is lehet nyomást gyakorolni, még erre a megingathatatlannak tűnő Fidesz-rezsimre is, mondta Hadházy Ákos független képviselő a Reggeli gyorsban. A rossz része az, tette hozzá, hogy ezt a nyomást nem az ellenzéki pártok helyezték a kormányra, hanem a maradék független sajtó és persze ennek következtében a nép felháborodása. Még egy rossz hír, hogy tenni kell azért, hogy ez a rendszer meg tudjon dőlni.

2024. február 13. Reggeli gyors - részlet 24.02.13. Hadházy Ákos
09:52
00:00
"A közvélemény-kutatásokkal felmérték, hogy még ez a maradék sajtó is képes az embereket elérni, és az emberek tényleg felháborodtak ezen a bűnön" - mondta Hadházy Ákos arról, hogy Novák Katalin köztársasági elnök lemondott amiatt szombat délután, mert kiszivárgott, hogy K. Endrének a bicskei gyermekotthonban évekkel ezelőtt történt pedofilbotrányban érintett igazgatóhelyettesnek kegyelmet adott. 

"Amire kevesen gondolnak - folytatta Hadházy - az az, hogy azért pont ez az ügy váltott ki ekkora hatást, mert a propagandagépezet annyira erős, hogy ezt a történetet egy öngólként erősítette föl. Ez a propagandagépezet évek óta a Fidesznek azt a hazugságát szajkózza, hogy az ellenzék támogatja a pedofíliát, ezen kívül a homoszexualitást összemossa a pedofíliával, és ezt a két hazugságot együtt nyomatja. Tehát az, hogy most megbukott a Novák és a kegyelmet akkori igazságügyi miniszterként ellenjegyző Varga Judit, paradox módon ez is a propaganda gépezetnek az erősségét mutatja meg, és ezért kell, hogy most ésszel éljünk, és tegyünk a hatalom ellen."

Miután a független sajtó sikert ért el, készülhetünk Hadházy szerint a szabad nyilvánosság lehetőségeinek újabb szűkítésére, illetve ellenzékiek és/vagy a független újságírók ellen indított, durva ellentámadásokra.

Szerinte Varga Judit exférje, Magyar Péter tökéletesen fogalmazta meg: "az igazi felelősök nők szoknyái mögé bújnak". "Ezt a két nőt - akiket nem kell sajnálni, megvan a maguk, nem csekély felelőssége - feláldozták a nagyobb cél, a hatalom megtartása érdekében. Ebben a rendszerben valójában mindenki lecserélhető, kivéve a legfőbb Főnököt”.

"Magyar Péter egy nagyon fontos mellékszála a történetnek, de talán még akár főszála is lehet ennek az ügynek - folytatta Hadházy. - Én egyébként tisztelem ezt az embert, azzal együtt, hogy mit csinált, vagy mit nem csinált eddig, de nyilvánvalóan kockázatot is vállalt. Nagyon fontos dolgokról beszélt, azzal együtt, hogy olyan nagyon sok új bizonyíték nem merült fel. Tóni, Barbara, Ádámról én nagyon sokat beszéltem korábban is, de ugyanakkor valóban ennek is van jelentősége. Erre is megint azért felhívnám a figyelmet, hogy ne várjuk, hogy ez a rendszer majd belülről omlik össze." Magyar a Facebook-oldalán a mai nap Havasi Bertalannak, Orbán sajtófőnökének is üzent, majd Tiborcz Istvánnak is nekiment.

Hadházy szerint pont utóbbi miatt fontos, hogy rendszerben kell gondolkodni és az egész rendszert támadni, ne csak egyes szereplőit, vagy azok egyes ügyeit. "Újult erővel kell fellépnünk a propaganda ellen és a tisztességes választások feltételeiért! Azzal a kellemes tudattal, hogy a kegyelmes asszonyok kirúgása megmutatta, hogy a Fidesz rendszere nem sérthetetlen. De a rendszert először le kell bontani ahhoz, hogy választáson legyőzhető legyen! Ez egyszerűen nem megspórolható. A maradék független sajtóra pedig nagyon-nagyon vigyázzunk!" – zárta gondolatait.

Egyébként még egy nagyon ijesztő része van a történetnek, tette hozzá, az ami most a Balog Zoltán püspökkel történik, "és nem azért, mert sajnálnánk". "Balognak egyáltalán nem túlzás azt mondani, hogy rég börtönben lenne a helye, annyi disznóság történt az egykor a felügyelete alá tartozó minisztériumban. De az is érdekes, hogy a miniszterelnök utána nyúl a püspöknek, és azt mondja a református püspökök konferenciájának, hogy akkor tessék őt esetleg leváltani, mert most éppen az az érdeke." Könnyen lehet, hogy ma lemondatják.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Reggeli gyors/interjú Hadházy Ákossal
2024.02.13., kedd 7:47
Riporter: Dési János