„Köszönjük,
A lényeg

Hadházy: Magyar Péter ATV-s kivonulásában a baj az volt, hogy bement

11/06/2024 17:45

| Szerző: Klubrádió

 | Szerkesztő: Gőzsy Kati

"Nem a kivonulás vagy annak módja volt a baj, hanem az, hogy egyáltalán bement abba a stúdióba!" - mondta Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő. Facebook bejegyzésben mondta el véleményét Magyar Péter ATV-s kivonulásáról, pontosabban magáról az ATV-ről. Ami, mint írta, akkor vált a rendszer részévé, amikor az utolsó független rádiótól, a Klubrádiótól mondvacsinált okokkal elvett frekvenciára rárepült.

Magyar Péter ATV-s meghívásain vitatkozott össze a politikus és Rónai Egon az Egyenes beszéd című műsorban hétfő este, majd a Tisza Párt alelnöke távozott a stúdióból. "Nem állítom, hogy tegnap Magyar Péter mindent helyesen tett vagy írt. Ahogy mondtam, ez a poszt nem is erről szól. Inkább arról, hogy nem a kivonulás vagy annak módja volt a baj, hanem az, hogy egyáltalán bement abba a stúdióba!" - összegezte Hadházy Ákos.

A műsorban Rónai Egon egy dossziét nyújtott át a Tisza Párt alelnökének, amelyben a műsorvezető állítása szerint egy lista volt arról, hogy Magyar Péter hányszor szerepelt a csatorna adásában, illetve hányszor keresték őt interjúkérelemmel. Magyar sérelmezte, hogy a kampány során, sőt március óta nem kapott lehetőséget az ATV-n arra, hogy elmondja gondolatait. És most sem kapott kérdést. Rónai Egon ezt kutyakomédiának hívta. Magyar ezt követően arra utalt, hogy feltehetően Németh Sándor az ATV többségi tulajdonosa befolyásolja a műsorkészítést. Ezt Rónai Egon visszautasította, majd miután Magyar továbbra sem kapott a választásokkal kapcsolatos érdemi kérdést a műsorvezetőtől, kivonult a stúdióból.

'Én több mint három éve nem jártam az ATV stúdiójában, és azt hiszem, sokkal előbbre tartanánk, ha több politikus is így tett volna" - írta Hadházy. - Nem tudom, hogy a tegnapi vitában kinek volt igaza, mi állt a piros dossziéban és milyen sms-ek, telefonhívások zajlottak a meghívások során. Ennek a posztnak nem az a célja, hogy védje vagy elítélje Magyar Pétert azért, amit tegnap tett, vagy posztolt. Viszont az ATV-ről újra és újra beszélni kell, akkor is, ha megint egymillió forintos sérelemdíjért perelnek (elvesztenék megint, mint legutóbb), mert a hibrid rezsim által felépített demokrácia színház fontos díszlete ez a csatorna."

Korábban sokszor és részletesen kifejtette az érveit, most csak három dologra hívta fel a figyelmet:

"Az ATV hivatalosan akkor vált a rendszer részévé, amikor az utolsó független rádiótól, a Klubrádiótól mondvacsinált okokkal elvett frekvenciára rárepült. Tamás Gáspár Miklós, aki értette, hogy mit jelent az ELLENÁLLÁS, akkor bojkottot hirdetett Németh Sándorék tévéje ellen. Ehhez csatlakoztam én is, sajnos a politikusok közül egyetlenként.

Az ATV egyetlen feladata a független média látszatának fenntartása. Valóban több dologról lehet ott szó, mint mondjuk a HírTV-ben, azonban egészen nyilvánvaló, hogy az csak AZ és ANYISZOR hangozhat el, amit és ahányszor Rogánék – formálisan vagy informálisan – megengedik. A királyi család ügyei például tabunak számítanak. Aki kételkedik ebben, írja be a keresőbe, hogy Hatvanpuszta és ATV. Valami egészen nevetséges – és egyben bizonyíték is – volt, amikor az ellenem indított rágalmazási perben az ATV úgy próbálta bizonyítani az igazát, hogy valamikor régen néhányszor egy interjúalany megemlítette Orbánék uradalmát. Én magam is beszéltem róla, amikor tudtam, de arra is emlékeszem, amikor a riporterek próbálták gyorsan másra terelni a szót. Az egészen biztos, hogy proaktívan, saját anyagban az ATV az Orbán család mesés gazdagságáról alig-alig tudósít.

Kevésbé ismert, de tény: az ATV már nem a Hit Gyülekezete tulajdona, hanem annak milliárdos lelkésze és családja kiprivatizálta azt (sokak szerint megkérdőjelezhető módon). Az is tény, hogy Németh Sándor számtalanszor megkérdőjelezhetetlenül hitet tett a Fidesz és Orbán mellett."

Az Egyenes Beszéd című műsorral kapcsolatban Hadházy kijelentette, hogy "csak a hatalom által szándékosan fenntartott látszat”, hogy a műsorban "érvelve bármilyen választás megfordítható lenne és az ATV helyettesíteni tudja a szabad közmédiát”. Hozzátette, hogy azok a politikusok, akik "azzal mérik a sikerüket, hogy behívják-e őket", azok csak „szereplők egy jól kitalált demokrácia színházban.”Az Egyenes beszédet 100-150 ezer ember nézi. A maradék 8,5 millió választópolgár viszont nem."