„Klubrádió
Esti gyors

Hadházy Ákos: Igazat kellene mondani!

6/11/2020 05:49

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Időben kellet volna intézkednie a kormánynak, nem áttolni a felelősséget másokra. Független parlamenti képviselők fogtak össze.

2020. november 05. Esti gyors - részlet 20.11.05. Hadházy Ákos
07:42
00:00

Tisztességgel és Bátorsággal Magyarországért Szövetség néven lépnek fel független parlamenti képviselők, Hadházy Ákos, Szél Bernadett és Szabó Szabolcs. Az országgyűlési szabályok szerint frakciót hárman nem alkothatnak, tehát a hétpárti egyeztetésre sem kaptak meghívást, de ha lett volna ilyen, akkor sem fogadták volna el. Ezzel a kormánnyal nem lehet tárgyalni – jelentette ki Hadházy Ákos az Esti gyorsban. Járványhelyzetben az igazat kellene mondania kormánynak és nem propagandaszöveget nyomni. A nyugati példákat átvéve fontos lenne a tesztelés, a fertőzöttek, vagy fertőzésgyanús emberek elkülönítése, a karantén szabályok betartatása. Hadházy Ákos eredeti szakmája szerint állatorvos, s bár nem szabad, nem lehet összehasonlítani egy állatbetegséget, egy humán betegséggel, a járványoknak azért vannak hasonló sajátosságai.

Szél Bernadett, a csoport másik tagja arra biztatja a választókat, hogy ne hallgassanak, ne legyenek csendben. A járványhelyzettel kapcsolatban is hallassák a hangjukat.

Mint ismert, Hadházy Ákos egyéni kezdeményezéseket tett a parlamentben, amiért Kövér László házelnök pénzbüntetést szabott ki. Az ellenzéki pártokban létezik olyan vélemény, mely szerint a képviselő már "kellemetlen", túl aktív.

 
 Facebook
 

 

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Soós Lajos.

Esti gyors
2020.11.05. 18:00
Műsorvezető: Hardy Mihály

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás