„Klubrádió
Megbeszéljük...

Hadházy: A Fidesz kényszeríti a beteg szekszárdi polgármestert

4/11/2021 16:46

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

Ács Rezső, Szekszárd fideszes polgármestere egy éve sólyos neurológiai, és mozgásszervi betegséggel küzd. Felmerül a kérdés, hogy el tudja-e látni hivatalát. Hadházy Ákos szerint csak azért nem mondott le a politikus, mert a Fidesz nem akar időközi választást tartani Szekszárdon.

2021. november 04. Megbeszéljük - részlet 21.11.04. Hadházy Ákos
08:35
00:00

Képtelen ellátni feladatát Szekszárd fideszes polgármestere – véli az Éljen Szekszárd ellenzéki frakció. A frakció egyúttal arra is felhívta a figyelmet, hogy Ács Rezső több mint egy éve hivatkozik betegségre, azt azonban semmilyen módon nem igazolta. Felsorolják a tüneteket, miszerint a közgyűléseken polgármester beszéde sokszor érthetetlen, lassú, mozgása koordinálatlan – foglalt össze a Telex. A legutóbbi közgyűlésen is csak a napirendek közel egyharmadáig vezette az ülést, de addig is gyakran a szereptévesztésben lévő jegyző válaszolt helyette a feltett kérdésekre.

Hadházy Ákos a Klubrádióban arról beszélt, hogy szerinte csak politikai okokból maradhatott Ács posztján, más esetben a Fidesz már sokkal kevesebbért is kiírt volna időközi választást. Ács esetében olyan súlyos neurológiai, mozgásszervi problémákról van szó, amely indokolná, hogy – hangozzék bármily méltatlanul – új polgármestert válasszanak. Hozzátette, a frakció minden ítélkezés nélkül és őszinte sajnálkozással hívta fel a figyelmet arra, hogy a politikus már nem tudja ellátni megfelelően a feladatát. Szerinte csak az állhat a háttérban, hogy a Fidesz kényszeríti Ácsot arra, hogy leromlott egészségi állapota ellenére is hivatalában maradjon.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Hadházi Ákossal
2021.11.04., csütörtök 17:15
Riporter: Bolgár György