„Klubrádió
Reggeli gyors/Reggeli személy

Ha Szent István látná a turult, hogyan reagálna?

20/08/2021 13:10

| Szerző: Klubrádió

Miklósi László, a Történelem Tanárok Egyletének elnöke volt a Reggeli gyors vendége, a Reggeli személy. Augusztus 20-a apropóján a történelemfelfogásról, a történelem átértelmezéséről és az emlékezetpolitikáról beszélgettek a műsorvezetővel, Pálinkás Szüts Róberttel.

2021. augusztus 20. Reggeli gyors/Reggeli személy (2021. augusztus 20., péntek 09:00): Miklósi László
47:43
00:00
Műsorvezetők: Panxnotded Miklós, Dési János, Szénási Sándor, Para-Kovács Imre, Mérő Vera Szerkesztők: Bálint Judit, Jávor Dénes Marcell, Selmeci János, Korpás Krisztina, Bálint Judit, Herskovits Eszter

A múltunkhoz való viszonyt vagy az identitáshoz való zűrzavart jól mutatja, hogy ezek a kereszténység előtti jelképek, mint például turul és a kereszténység jelképei, mint szent korona vagy Szent István-ábrázolás – ezek egyszerre jelennek meg – kezdte a beszélgetést Miklósi László.

Pixabay
 

"Azt gondolom, hogy egy nemzet ha tisztában van a maga identitásával, hogy ha nincs identitászavara, akkor az a jelenének és jövőjének az alapja. Nekünk, itt Magyarországon sok más gondunk mellett az az egyik meghatározó problémánk, hogy hihetetlen identitászavar van. Ennek sokféle oka lehet: kissebbségi érzések, át nem beszélt ügyek. Rengeteg ki nem beszélt traumánk van Trianontól minimum a rendszerváltásig, de akár az utána következő időszakig is, és ezeket soha nem tettük tisztába" – mondta reggeli személyünk, Miklósi László, a Történelem Tanárok Egyletének elnöke.

Hallgassa meg a teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva! 

Reggeli gyors/Reggeli személy
2021.08.20., csütörtök 9:00
Műsorvezető: Pálinkás Szüts Róbert