„Klubrádió
Szerepvállalás

Gyermekjogok és adományozás

10/12/2023 11:00

| Szerző: Bíró Bori

Milyen kihívásokkal néznek szembe a gyerekek, és hogyan lehet nekik segíteni. Illetve mennyit és hogyan adományozunk jótékony célokra? Ezt a két témát járta körül a Szerepvállalás aktuális adása.

2023. december 09. Szerepvállalás (2023. december 09., szombat 13:00)
26:13
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
17, gyerekeket és fiatalokat érintő fontos témát jártak körül 40 ismert szakember részvételével, és keresték a megoldásokat azokra a kihívásokra, amelyekkel a gyerekeknek napi szinten szembe kell nézniük. A MINDEN GYEREKRŐL - Gyermekjogi konferencia iránti kimagasló érdeklődés is bizonyítja, hogy mennyire fontos a párbeszéd a gyerekek jóllétéről, fizikai és lelki egészségéről, az erőszak különböző formáival való fellépésről, a közösség és a társadalom felelősségéről, a digitális tér kihívásairól vagy a szülők és pedagógusok saját lelki egészségének megőrzéséről. Szlankó Viola, az UNICEF Magyarország gyermekvédelmi igazgatója avat be a részletekbe. 

A magánadományozási szokások és trendek kevéssé ismertek Magyarországon. Még a civil szervezetek számára sem áll elegendő információ a rendelkezésre, pedig sok szervezet működési költségeinek akár 50%-át is magánemberek adományai teszik ki. Vajon mennyit és hogyan adományozunk jótékony célokra? A nők vagy a férfiak adományoznak inkább? Ezt és sok más hasonlóan fontos kérdést járt körbe a NIOK Alapítvány a Pulzus Kutatóval közösen végzett reprezentatív kutatásában. Sczígel Andrea, a NIOK szenior programvezető mesél a kutatás eredményeiről.

Sczígel Andrea, Magyar Élelmiszerbank Egyesület
 
Sczígel Andrea
 Fotó: Pálinkás János
 
Szerepvállalás
2023. december 9. szombat 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori