„Klubrádió
Bonyolult dolgok

Gyerekrabló szülők

10/12/2020 18:21

| Szerző: Klubrádió

A kapcsolati erőszak egy nagyon speciális és nagyon kegyetlen formájáról beszélgettünk. A műsor vendége Betlen Anna, a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársa volt.

2020. december 10. Bonyolult dolgok (2020. december 10., csütörtök 19:00)
47:41
00:00
Műsorvezetők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit Szerkesztők: Bálint Judit, Korpás Krisztina, Bálint Judit

Nemrég ért véget a 16. Akciónap a Nők Elleni Erőszak Ellen, ennek kapcsán beszélgettünk a kapcsolati erőszak egy nagyon speciális és nagyon kegyetlen formájáról, amikor az egyik szülő (többségében az apák) elrabolják a gyereket az anyától. Négy idei esetet követett végig a Magyar Női Érdekérvényesítő Szövetség munkatársa, Betlen Anna az esetekről szóló cikkben a következőket írta:

"A gyermekrabló apák általában nem arra számítanak, hogy attól kezdve nekik kell úgy élniük, mint akármely anyának: a nap 24 órájában gyermekükkel összezárva, éveken át minden egyes napjukat neki, az ő kis időbeosztásának, testi-lelki szükségleteinek alárendelve.

A gyerekrabló apák – akik sokkal, de sokkal többen vannak, mint ahányról a nyilvánosság tudomást szerez – arra számítanak, hogy az anya belátja 'tévedését', visszatér hozzájuk, vagy visszafogadja őket, és a továbbiakban is ellátja, ahogy addig is a közös gyereket, a háztartást és természetesen az apát magát. Az anya visszatérésével egyben visszatérnek az anya esetleges javai, a gyermekneveléssel járó állami támogatások, és persze maga a nő is újra rendelkezésre áll.”

A műsorban a cikk szerzőjével, Betlen Annával beszélgettünk.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg!

 
 Forrás: thisguyhere/Pixabay
 
Bonyolult dolgok
2020. december 10., csütörtök 19.00
Szerkesztő-műsorvezetők:
Bálint Judit és Korpás Krisztina