„Klubrádió
Szerepvállalás

Fókuszban a nők

18/10/2020 17:42

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

A nők helyet követelnek maguknak a tudományban, mégpedig joggal, mert számtalanszor bizonyították már rátermettségüket - az idei kémiai Nobel-djíat is két női tudós vitte el.

Roma kulturális influencer nőket képeznek a Corvinuson.

2020. október 17. Szerepvállalás (2020. október 17., szombat 18:00)
24:11
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori
A nők főszerepet játszottak a számítástechnika korai történetének alakításában, beleértve a női programozók kulcsfontosságú eredményeit is. Ma sajnos mégis az a tévhit él a köztudatban, hogy ez inkább férfias szakma. Kulcsfontosságú a szerepe a Nők a Tudományban Egyesületnek abban, hogy megismertesse, megszerettesse a lányokkal a mérnöki-informatikai tudásban rejlő lehetőségeket. Idén 9. alkalommal rendezték meg a Lányok Napját, és harmadszor is elindították a Smartiz programot, amelynek célja, hogy a lányok korai bevonásával növekedjen a nők aránya ezeken a területeken. Az egyesület munkatársa, Hódosy Lucia volt az adás vendége.

A műsor második felében is maradtunk az oktatásnál, ugyanis roma kulturális influencer képzés indul a Corvinus Egyetemen. Olyan 18 és 30 év közötti roma lányok, nők, asszonyok jelentkezését várják, akik a közösségük iránt felelősséget éreznek, és felvállalják a roma kulturális értékek közvetítését a tudatos közösségimédia-használat révén. Kárpáti Andrea projektvezetőt kérdeztük.

Címlapi kép: Hedy Lamarr, osztrák születésű amerikai színésznő, akinek többek között a mai Bluetooth technika elődjét - és más technológiai felfedezéseket is - köszönhetünk.

Szerepvállalás
2020. október 17. szombat 18:00
Szerkesztő-műsorvezető: Bíró Bori

 

 

Elindultunk Az Év Honlapja 2020 versenyen. Az alábbi képre kattintva szavazhat ránk, hogy miénk legyen a közönségdíj.

Az oldalra jutva jobbra fent lát egy kék gombot majd, arra kell kattintani, mellette pedig látszik, hány szavazatnál tartunk. Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás