„Köszönjük,
Café Péntek

Filmek németül, magyarul és más finomságok

6/10/2023 10:00

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

A legjobb friss német nyelvű filmek fesztiválja mellett ellátogattunk a Kassák és a Kiscelli Múzeumba, beszélgettünk Janisch Attilával, és elemezzük Reisz Gábor filmjét is.

2023. október 06. Café Péntek (2023. október 06., péntek 20:00)
52:05
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia
Elkezdődött az idei Szemrevaló Fesztivál, amelyen jobbnál jobb svájci, német és osztrák filmekkel, valamint azok készítőivel és szereplőivel lehet találkozni. Sárossi Bogáta, a Goethe Intézet munkatársa beszélt róluk a Café Péntekben.

A Kiscelli Múzeum labirintusos pincéjében végtelenül izgalmas kiállítás látható a Jólfésültség történetéről, amelyről a kurátort, az etnográfus-fodrászt, Szabó Zsuzsát kérdeztük.

A legjobb Tarr-filmek, Makk-filmek, Kamondi-filmek és Janisch-filmek operatőre, Medvigy Gábor temetése után kérdeztük a hozzá oly közelálló Janisch Attilát.

És hogy mennyire kapunk valóban magyarázatot mindenre Reisz Gábor filmjében, erről beszélgettünk Gazda Albert filmkritikussal.

Végül a Buharov-testvéreket faggattuk arról, hogy az "Anarchistákat miért nem nyugtalanítják a morálgiliszták" - ez ugyanis a Kassák Múzeumban látható tárlatuk címe.

Café Péntek
2023. október 6. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia