„Klubrádió
Esti gyors

Felvágni, a 16-os műtőn belül – Dési János jegyzete

20/01/2020 18:01

| Szerző: Dési János/Klubrádió

Lényeg, hogy Mészáros Lőrincnek sok a csapata határon innen és túl. És árad beléjük a közpénz jellegét elveszítő összeg. Hogy megérdemelten gazdagítsa a mi apostoli csatárunkat.

2020. január 20. Esti gyors-részlet (2020.01.20. Dési János jegyzete)
02:57
00:00
A Hír TV nagyon rákapva a közvéleménykutatások ízére, újabb kérdést tett fel a minap:

Mit szeretne Ön inkább, ha vérszívó, görbeorrú, orvosnak álcázott Soros ügynökök életlen és koszos konyhakéssel nyiszatolnák a hasát a hideg kövön, miközben a vérét pászkába sütik, vagy a kis vezér kedvencei, az aranylábú fiatal focista fiúk könnyed kézzel, gyors mozdulatokkal vennék ki a vakbelét, miközben 72 huri próbálna minden módon a kedvébe járni?

A kérdésre 2 millió 700 ezer ember felelt, és ebből a 2 millió 700 ezerből több mint hárommillióan választották a második opciót. Azaz az ő vakbelüket inkább az aranylábú fiúk vegyék ki. Érthető. Nem egy ördöglakat. Ma egy kórházi orvos fizetése alig a tíz vagy maximum a húsz százaléka az aranylábúaknak. Ki akarja már, hogy rosszul fizetett, túlhajtott, számtalan túlórára kényszerített ember nyúljon hozzá, amikor itt vannak ezek a megbecsült emberek, akik világszínvonalú fizetést kapnak? Van aranyozott szaunájuk, futódombjuk, masszőrük – és néha a 78-as IQ-t is elérik.

Bizony, ebből a 2 milió 7 ezerből jól felelt a hárommillió – ők a koldusországának a lakói amúgy –, hogy továbbra is azt szeretné, ha így lenne ez.

Kinek kell orvos, tanár vagy akár kukás, ha van nelünk foci? Illetve egészen pontosan foci nincs – és a pénzt az állami költségvetésből rugdossák ki, vagyis veszik el más elől. De sebaj.

Az, hogy a labdába se rúgnak – az meg kit érdekel? Lényeg, hogy bizonyára jól ismerik az anatómia, a kórélettan szabályait – sok szakmai közleményt olvastak esténként, tudományos konferenciákra járnak, és nyilván sokat gyakorolnak, mert milyen kínos is lenne, ha egy vakbél helyett, mondjuk egy szívet vennének ki.

Nem mintha ez számítana, de nyilván a sebészet terén jobb eredményeket érnek el, mint a fociban – valószínűleg azért nem is járnak mindig a világ élvonalában, mert elfáradnak a műtőben.

Mindegy is. Lényeg, hogy Mészáros Lőrincnek sok a csapata határon innen és túl. És árad beléjük a közpénz jellegét elveszítő összeg. Hogy megérdemelten gazdagítsa a mi apostoli csatárunkat.

Akinek meg fáj a hasa, az annyit is ér.

Appendix

Bocsánat, most telefonált egy kedves hallgató, hogy miként lehet hogy 2 millió 700 ezren szavaztak és abból 3 millióan értenek egyet az ország apostoli csatárával?

Hja kérem, ez a Hír TV hozzáadott értéke a szakmához. Náluk a 100 százalék nem elég. Ha az apostoli csatárról van szó és zsebéről, Mészárosról, akkor semmi nem elég. Éljen a foci, ha már a szurkolók halnak! Rájuk, láthatjuk, úgysincs szükség.

Dési János jegyzete a 2020. január 20-i Esti gyorsban hangzott el.