„Klubrádió
A lényeg

Felszínen a Hableány

11/06/2019 13:08

| Szerző: Klubrádió

Négy holttestet találtak a roncsban, köztük a kapitányét. Még négy áldozatot keresnek a búvárok. A kiemelt hajót a csepeli szabadkikötőbe viszik, hogy átvizsgálhassák. Cikkünket folyamatosan frissítjük.

2019. június 11. A lényeg 2019. 06.11. 15:00 Gál Kristóf
01:17
00:00

A csepeli szabadkikötőbe viszik a Dunából kiemelt Hableány roncsait. A turistahajót hajózási, nautikai és műszaki szakértők, valamint az ügyészség munkatársainak bevonásával vizsgálják majd - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivője a Margit hídon tartott tájékoztatóján.Gál Kristóf elmondta, Csepelen már napokkal ezelőtt kialakították a helyszínt a szemléhez, amelyet viszont már a mentéssel egy időben megkezdtek, hogy a kiemelés során keletkezett elváltozásokat is rögzíteni tudják.  A szóvivő emlékeztetett, a balesettel összefüggésben a BRFK nyomoz, jelenleg egy gyanúsított van, a szállodahajó ukrán kapitánya. A rendőrség újabb szemlét is tartott a tragédiában érintett Viking fedélzetén, mivel a jármű egyéb okokból tegnap visszatért Magyarországra. Gál Kristóf hozzátette, a szemle során olyan bizonyítékot szereztek, amely vélhetően teljesebb képet ad a történtekről.

Még négy holttestet keresnek a dunai hajókatasztrófa után. A ma talált áldozatok azonosítása már megkezdődött. Vélhetően köztük van a hajó magyar kapitánya, és az egyetlen gyermek áldozat- számolt be a rendőrség szóvivője. Gál Kristóf azt is elmondta, hogy megduplázták a keresésben résztvevők számát. A hatóságok folytatják a munkát a balesetben érintett szállodahajón, a Vikingen is- tette hozzá

A beszámolót  a fenti "lejátszás" ikonra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Mónus Márton.

A lényeg
2019. 06. 11. 15.00