„Támogassa
A lényeg

Fegyveres felkelés Oroszországban, rendkívüli híradásokkal jelentkezik a Klubrádió

24/06/2023 11:33

| Szerző: Klubrádió

Szombat déltől a Klubrádió folyamatosan beszámol az Oroszországban kezdődött fegyveres felkelésről. Rendkívüli híradásokkal jelentkezünk.

Szombat reggel rendkívüli televíziós beszédet tartott Vlagyimir Putyin orosz elnök, miután a Jevgenyij Prigozsin hadúr által vezetett Wagner-csoport fegyveresei előbb elfoglalták Rosztov-na-Donu városát, majd Voronyezst is elérték.

Az orosz elnök azzal kezdte, hogy fegyveres felkelés történt, ami hazaárulással egyenértékű: szerinte egyesek személyes érdekei vezettek ahhoz, hogy elárulják a hazájukat, és a célt, amiért a hadsereg harcol. De minden érintett meg lesz büntetve, kiadta az ehhez szükséges parancsokat a hadseregnek.

A brit védelmi minisztérium szerint Prigozsin lázadása "az utóbbi idők legjelentősebb kihívását jelenti az orosz állam számára".

Folyamatosan igyekszünk figyelemmel követni az eseményeket, délben rendkívüli híradást hallhattak, és a délután folyamán is igyekeztünk beszámolni a rendkívüli eseményekről. A szombat délutáni Hetes Stúdió című műsorunkban is kiemelten foglalkoztunk a témával – Hardy Mihály, Dési János és Bolgár György részvételével.