„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Falus: Türelmesnek kell lenni, még nem tudunk semmit az új variánsról

26/11/2021 19:26

| Szerző: Klubrádió/L.Cs.

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Még nem tudunk sokat az új dél-afrikai mutánsról Falus Ferenc szerint. A volt országos tiszti főorvos úgy látja, hogy a kormány nem készített semmilyen pandémiás eljárást. Duda Ernő virológus elmondta, hogy vélhetőleg fertőzőbb variánsról van szó.

2021. november 26. Megbeszéljük - részlet 21.11.26. Falus Ferenc
12:38
00:00

Az új dél-afrikai variáns okkal borzolja a kedélyeket, de Falus Ferenc szerint türelmesnek kell lenni, sokkal több információnk lesz mire idér. A volt országos tiszti főorvos hozzátette, hogy a lakosság legfontosabb feladata, az oltások felvétele, a legalább FFP-2-es maszk viselése.

A kormánynak az lenne a feladata, hogy megfelelő eljárást dolgozzon ki, hogy fékezze a vírus terjedését. Ezt azonban máig nem tette meg. A pandémiás gyakorlat kidolgozásának hiányát kapitális hibának nevezte Falus.

Azt is megjegyezte, hogy az új variánsra a gyógyszergyárak, első sorban a fehérjeszerkesztési eljárást alkalmazó vállaltok is legkevesebb 4 hónap alatt jutnak el a kidolgozástól a vizsgálatokon, és engedélyeztetésen át a tömeggyártásig.

Interjú Falus Ferenccel, a baloldali pártok közös főpolgár
 
Falus FerencFotó: Illyés Tibor/MTI
 

2021. november 26. Megbeszéljük - részlet 21.11.26. Duda Ernő
10:27
00:00

Duda Ernő virológus úgy jellemezte ezt a variánst, hogy feltehetőleg fertőzőbb, mint a korábbiak, és sok mutációt tartalmaz, ami azt jelenti, hogy nem tudjuk, mennyire védenek a meglévő vakcinák és még arról sincs információnk, hogy milyen paraméterek alapján dolgozzák ki az új oltóanyagot.

2021. november 26. Esti gyors - részlet 21.11.26. Rusvai Miklós
09:14
00:00
Az Esti gyorsban Rusvai Miklós virológus arról beszélt, hogy nagyon meg kell fontolni a 12 éven aluliak oltását, ő személy szerint nem oltatná be a saját gyermekét.

A beszélgetéseket az egyes lejátszókra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../Esti gyors
2021.11.26., péntek
Riporter: Bolgár György/Selmeci János