„Klubrádió
Esti gyors

Falus Ferenc: Kezelhetetlen adatok jönnek a járványról

9/03/2021 11:34

| Szerző: Klubrádió/K.K.

Egy vírus nem viselkedhet úgy, ahogy a kormány által közölt adatokkal el akarják hitetni. Be kellene látni: ez nem egy könnyű betegség.

2021. március 08. Esti gyors - részlet 21.03.09. Falus Ferenc
07:53
00:00

Egy Hódmezővásárhely, vagy Szentgotthárd méretű város tűnt már el a térképről, annyian haltak meg – így érzékeltette Falus Ferenc volt tiszti főorvos a járvány súlyosságát. Ez nem egy könnyű betegség, bár sokan még most is azt hiszik. A kormány által közölt adatokkal nem lehet mit kezdeni, mert ellentmondanak egymásnak. Olyan nincs, hogy az egyik nap a tesztek 18-20 százaléka pozitív, aztán meg 11 százalék. Egy vírus ilyet nem produkál.

Falus Ferenc az Esti gyorsban beszélt a hétvégi oltási kampányról is, ami gyakorlatilag a teljes összeomlást mutatta. Pénteken, még különösebb kampány nélkül beoltottak 111.000 embert, szombaton a nagy kampányban talán 35.000 jelentkező kapta meg a vakcinát, vasárnap 23.000, ha hinni lehet a közölt adatoknak. A káoszról nem is beszélve, hogy ki kapott SMS-t, ki nem, és milyen tartalommal, kit küldtek el az ország másik végébe oltásért, ki tudta mégis beadatni akár értesítés nélkül is.

Úgy tudni, hogy oltóanyag van, tehát a hiány már nem lehet magyarázat. Egy hónap alatt a volt tiszti főorvos számítása szerint 3 millió embert is be lehetne, illetve lehetett volna oltani. Az új mutánsok megjelenése miatt fontos továbbra is a szigorúság. Az utcákon az elrendelt intézkedések ellenére is a szokásos a forgalom, érdemes lenne vigyázni, csökkenteni a személyes találkozások számát. Falus Ferenc is kiemelte, hogy a korlátozó intézkedések hatása nem azonnal jelentkezik, hanem csak hetek múlva, azt tehát ne várjuk, hogy hirtelen javulnak a statisztikai adatok.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/kormany.hu.

Esti gyors
2021.03.08. 18:00 
Műsorvezető: Dési János