„Klubrádió
Klubdélelőtt

Ez a játszma vérre megy – Klubdélelőtt ajánló

18/10/2019 18:50

| Szerző: Klubrádió

A Klubdélelőtt október 19-i adásában sportolót, közgazdászprofesszort, pszichológust, írót és még egy jövőkutatót is vendégül látunk. Hallgassák! 

2019. október 19. Klubdélelőtt (2019. október 19., szombat 09:00)
151:05
00:00
Műsorvezetők: Kun Zsuzsa
9.00  A Monster, vagy Szörnyeteg, vagy inkább Mihálovits Tamás a Szervátültetettek Világjátékán atlétikában világbajnok lett, súlylökésben és diszkoszvetésben is világcsúccsal nyert. Megrázó, ugyanakkor inspiráló történetek a négy éve három vesével élő sportoló életéből.

9.30 Hogyan lett egy orvosi pályára készülő, aztán közgazdaságtant tanuló, majd könyvszerkesztői kitérőt tévő fiatalember professzor egy afrikai egyetemen? A fejlődéskutatás nemzetközi hírű magyar művelője, Dr. Szentes Tamás Széchenyi-díjas közgazdász felidézte élete és szakmai pályafutása meghatározó állomásait.

10.00 Orvos-Tóth Noémi pszichológus fő kutatási területe a generációk által átörökített traumák és fájdalmak működése és kezelése. A szakember azt vallja, hogy az életünk nem a gyerekkorunkkal kezdődik.

10.30 Rab Árpád jövőkutató, a Budapesti Corvinus Egyetem adjunktusa szerint nem attól félünk igazából, hogy a mesterséges intelligencia elveszi a munkánkat, hanem attól, hogy a pénzünket veszi el.

11.00 Müller Péter, Világvége című könyvéből néhány gondolat. "Minden szenvedésemen, bukásomon, minden tragédiámon és halálfélelmemen röhög. A sikereimen is, tegyük hozzá. Még pedig hahotázva. Úgy, hogy a könnyei is kicsordulnak. Mármint az én könnyeim. Ehhez persze az kell, hogy teljesen egyedül legyek. Még a legközelebbi hozzátartozóim sem láthatják."

11.30 Gárdos Péter új regénye: Királyi játék - ez a játszma vérre megy. Hogy miről szól? Két férfi elindul, hogy becsapja Európa uralkodóit. Kempelen Farkas, a polihisztor udvari tanácsos számára az egész út időfecsérlő ostobaság, ami csak akadályozza abban, hogy valódi tudományos munkáival foglalkozzon. Dragóner Arnold, a hányattatott sorsú, briliáns sakkozó pedig méltánytalannak tartja, hogy folyamatosan rejtőzködnie kell.

Klubdélelőtt
2019. október 19. szombat 9:00
Műsorvezető: Kun Zsuzsa