„Támogassa
Esti gyors

Eurosport-kommentátor: Ha Milák most beleáll az edzésekbe, még csúcsformába kerülhet a párizsi olimpiára

24/10/2023 19:16

| Szerző: Klubrádió/Ivánkai Márk

Milák Kristóf háromszoros világbajnok úszó nem hajlandó edzeni kilenc hónappal a páriszi olimpia előtt, ez pedig vitára ingerli a sportszakmát és a közvéleményt is. Nagy Benjamin, a Hosszabbítás című műsorunk műsorvezetője szerint ugyanakkor nincs minden veszve, hiszen ha Milák mégis úgy döntene, hogy belevág a felkészülésbe, akkor akár a dobogó tetejére is állhatna Páriszban.

2023. október 24. Esti gyors-részlet (2023.10.24.) Nagy Benjamin
07:15
00:00

Valószínűleg a Milák Kristóf felkészítésére szánt pénzek megtérülésére gondolt Wladár Sándor, a Magyar Úszószövetség elnöke, mikor azt mondta, a háromszoros világbajnok úszó tartozik Magyarországnak – véli Nagy Benjamin, a Hosszabbítás című műsorunk műsorvezetője, az Eurosport kommentátora. Hozzátette, nem szerencsés, hogy az Úszószövetség a sajtóban való nyilatkozás révén szeretné előrébb lendíteni a Milákkal való kommunikációt. "Ha Kristóf hallotta ezt a nyilatkozatot, akkor biztos vagyok benne, hogy nem könnyítette meg a döntését, hogy visszajöjjön" – fogalmazott.

Milákkal kapcsolatban azt lehetett korábban hallani, hogy komoly konfliktusai voltak edzőjével. A mostani eltűnéséről annyit lehet tudni, hogy sem az úszószövetség vezetője, sem pedig az edzője, Virth Balázs nem éri el őt telefonon, holott szeptember elején kellett volna visszatérni az edzésekhez.

Tokió 2020 - Úszás
 
Férfi úszás - Olimpia
 
Tokió, 2021. július 26. Milák Kristóf rajtol a férfi 4x100 méteres gyorsúszás döntőjében a világméretű koronavírus-járvány miatt 2021-re halasztott 2020-as tokiói nyári olimpián a Tokiói Vizes Központban 2021. július 26-án. A Milák Kristóf, Szabó Szebasztián, Bohus Richárd, Németh Nándor összeállítású gyorsváltó a pontszerző ötödik helyen végzett.
 Fotó: MTI/Kovács Tamás
 

Nagy Benjamin furcsálja a nyilatkozatoknak egy részét, hiszen egyrészt azt állítják, hogy egy átlagos úszónál ez a kihagyás végleges lenne, tehát nem lehetne visszatérni a csúcsra. Ugyanakkor a nyilatkozatokban mindig megjelenik az az elem is, hogy Milán Kristóf egy zseni, aki általában mindig meghazudtolja a fizikát. Ha Milák most beleállna az edzésekbe, akkor még simán ott lehetne Párizsban a dobogó tetején – mondta az Eurosport kommentátora.

"A nagy kérdés az az, hogy itt az edzésprogram újratervezése  mennyi időt venne igénybe, és ez csakis kizárólag Milákra és az edzőjére, Virth Balázsra tartozna" – fogalmazott Nagy Benjamin.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.