„Köszönjük,
Café Péntek

És mégis mozi a föld!

17/12/2021 17:02

| Szerző: Váradi Júlia/Klubrádió

Hogyan mozgat meg fiatalokat a számítógép kreatív módon? 30 éves az Intermédia Tanszék, amit kiállítással ünnepelnek. De kiállításra mentünk a Budapesti Történeti Múzeumba. És ellátogattunk a kertekbe is.

2021. december 17. Café Péntek (2021. december 17., péntek 20:00)
52:09
00:00
Műsorvezetők: Váradi Júlia Szerkesztők: Váradi Júlia

Ez már a 19. Szabadfogású Számítógép Verseny, amelyre egyre több és egyre izgalmasabb ötletekkel jelentkeznek hat évestől 19 évesig a számítógéppel együtt élő fiatalok. A Café Péntekben a legjobb ötletekről mesélt a verseny kitalálója, Fernezelyi Márton.

„Úti cél: Remény”, ezzel a címmel rendeztek kiállítást a két világháború közötti gyerekmentő akcióról a Budapesti Történeti Múzeumban, ahol megrendítő és gyönyörű történetekről kapunk izgalmas képet. A kurátort, Dr. Perényi Rolandot kérdeztük.

25 év alatt, a létrejötte óta sok ezer kert, park, játszótér, vízparti sétány, városi főtér, szabadidő liget  megvalósult tervét mondhatja magáénak a Garten Stúdió, a Városligeti nagy játszótér, a Graphisoft Park, a volt IfiPark és még sok köztér létrehozója. Vastag Gabi és Szloszjár György beszélt a kertekről.

A Garten Stúdió munkái
 
A Garten Stúdió munkái
gartenstudio.hu
 

„És mégis mozi a föld!” címmel rendezték meg a 150 éves Képzőművészeti Egyetem 30 éves intermédia szakát bemutató kiállítást. A megnyitón Sugár Jánossal és Pátkai Rozinával találkoztunk.

Az adást a cikk elején, a lejátszás ikonra kattintva hallgathatják meg.

Café Péntek
2021. december 17. péntek 20:00
Szerkesztő-műsorvezető: Váradi Júlia