„Klubrádió
A jövő hangjai - generációk találkozása

Érkeznek a jövő hangjai – új műsorunk indul péntektől Penke Bencével

31/01/2024 14:02

| Szerző: Klubrádió

Azahriah, TikTok, klímavédelem, átalakuló nem szerepek, "menjünk vagy maradjunk"? Mi érdekli a 30 év alattiakat a mai Magyarországon és hogyan gondolkodnak a világról? A február 2-án induló A jövő hangjai című műsorunkban ezt fedezzük fel, új műsorvezetőnk, Penke Bence és a Z és Alfa-generációt képviselő vendégei segítségével. Hallgassák pénteken, délután 2-től!

Február 2-án új műsor indul a Klubrádión, péntekenként 14:00-15:00 között ezentúl az A jövő hangjait hallhatják.

A műsor a 30 év alattiak, vagyis elsősorban a Z- és Alfa-generáció magyarországi helyzetével foglalkozik, az adásokban az őket foglalkoztató kérdésekről új műsorvezetőnkkel Penke Bencével beszélgetnek majd.

Az egyes adások témái olyan jelenségek, amik a mai tizen- és huszonévesek mindennapjait érintik, mint például a munkavállalás, a fenntarthatóság és környezetvédelem, a mentális egészség, szórakoztatóipar, közösségi média. A műsor célja, hogy a beszélgetéseken keresztül személyes benyomásokon és tapasztalatokon alapuló képet adhasson a fiatal felnőttek gondolatairól és helyéről a világban.

A meghívott vendégek olyan fiatal felnőttek, akik kapcsolódnak az aktuális témához, és lehetőség szerint inkább beszélgetőpartnerként vannak jelen, mint interjúalanyként, ahogyan a műsorvezető is kilép a klasszikus kérdező-szerepből, hogy egy kötetlen beszélgetés legyen a végeredmény.

És hogy mivel foglalkozunk? Például azzal, hogy hogyan és mit szeretnénk dolgozni? Menjünk vagy marajunk? – boldogulás külföldön; átalakuló nemi szerepek; klímaszorongás és környezetvédelmi aktivizmus; Azahriah-jelenség és könnyűzene, tv, mozi és streaming – vagyis a média- kultúrafogyasztási szokások.

Február 2-án pénteken az Egységes Diákfront (EDF) két tagja érkezik az adásba, akikkel az oktatás jelenéről – és ideális jövőképéről is beszélgetünk. 

Első adás
2024. február 2., péntek 14:00
Műsorvezető: Penke Bence
Szerkesztő: Gyürke Kata