„Klubrádió
Útszélen

Együttgondolkodás egy normális országról

11/04/2021 14:54

| Szerző: Józsa Márta

Hogyan lehet segíteni a szegénytelepeken élőknek a járvány alatt? És hogyan lehetséges közösen létrehozni egy normális országot, normális emberközi viszonyokkal? Ez volt az aktuális Útszélen két témája.

2021. április 08. Útszélen (2021. április 08., csütörtök 15:00)
45:17
00:00
Műsorvezetők: Józsa Márta Szerkesztők: Józsa Márta
E-mail címeket gyártanak önkéntesek – a legszegényebbek közül sokaknak ugyanis nincs hozzáférésük az internethez, vagy nem tudják használni. Így nem tudnak az oltásra sem regisztrálni, pedig a szegregátumokban is arat a járvány.

Civilszervezetek fogtak össze, 300 nagyon hátrányos helyzetű településre küldenek regisztrációs segítőket, akik az ott lakókat segítik a meggyőzéstől az oltópontokra való eljutásig.

Balogh Fruzsina
 
Balogh Fruzsina
 

Súlyos veszteségeket okozott az elmúlt év az emberi viszonyokban is – a Civil Bázis új alapokat szeretne találni a társadalmi cselekvéshez. Csütörtökön, a Nemzetközi Roma Napon megpróbálták kibeszélni a traumákat és azt, hogyan folytathatnánk az együttgondolkodást egy normális országról.

Józsa Márta vendégei az adásban: Radics József, az Országos Roma Civil Tanács vezetője, Balogh Fruzsina közösségszervező és Horgas Péter, a Civil Bázis szerveződés ötletgazdája (címlapi képünkön).

Útszélen
2021. április 8. csütörtök 15:00
Műsorveető: Józsa Márta
Szerkesztő: Árva Brigitta