„Köszönjük,
Reggeli gyors

Egy jó lehetőség, ha segítene vagy segítséget kérne

27/03/2020 17:46

| Szerző: Klubrádió

A koronavírus-járvány miatt kijárási korlátozást rendeltek el az országban, ezért különösen nehéz helyzetbe kerültek például az idősek vagy az egyedülálló szülők. Nekik segíthet a Miutcánk nevű közösségi platform.

2020. március 27. Reggeli gyors / részlet, Cseh Norbert (20.03.27.)
05:02
00:00

A Miutcánk platform arra hivatott, hogy az egymáshoz közel élőket kapcsolja össze, hogy ezen keresztül segíthessenek egymásnak az emberek – mondta Cseh Norbert, a Miutcánk.hu munkatársa. Sajnos a járványhelyzet miatt ez fontosabb, mint valaha. Szeretnék bátorítani az embereket, hogy online kérjenek segítséget, és abból offline megoldás lesz – tette hozzá.

Sok idős embert látni a boltokban, de közülük sokan azért mennek, mert nincs helyettük más, aki megtenné. A Miutcánk.hu oldalon regisztráció nélkül le lehet tölteni egy plakátot, az érdeklődők azt kinyomtathatják, kitehetik a lépcsőházban, és azon keresztül felajánlhatják segítségüket például bevásárlásban, gyógyszerkiváltásban, kutyasétáltatásban. Aki regisztrál, azt összekötik a környékén lakó többi miutcánkossal.

Mi a helyzet, ha valakinek nincs nyomtatója? – tette fel a releváns kérdést műsorvezetőnk. Cseh Norbert szerint egyszerű a dolog, ha valakinek nincs printere, kiírja ezt az oldalon, és a közelben lakó tagjaik segítenek a nyomtatásban. Interneten a www.miutcank.hu oldalon érhetőek el, telefonon pedig a Miutcánk applikációt kell keresni Android és iOS-rendszerben.

Az interjút a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: MTI/Sóki Tamás

Reggeli gyors
2020.03.27. 08:50
Műsorvezető: Pálinkás-Szüts Róbert