„Klubrádió
Megbeszéljük...

Dobrev Klára szerelem és politika viszonyáról

23/05/2019 18:45

| Szerző: Klubrádió

„Nagyon jó dolog Gyurcsány Ferenc feleségének lenni”, de politikusként csatlakozott a Demokratikus Koalícióhoz (DK) Dobrev Klára, akinek határozott céljai vannak az Európai Parlamentben.

2019. május 23. Megbeszéljük / részlet, interjú Dobrev Klárával (19.05.23.)
16:13
00:00
A DK listavezetőjét a Megbeszéljükben kérdezte Bolgár György; Dobrev Klára azt mondta, nagyon konzekvens a politikájuk, az Európai Egyesült Államokat már öt éve is képviselték. Időbe telik, amíg átmegy egy üzenet, ő ennek tudja be, hogy erősödik a pártja.

Hangsúlyozta: a magyar politikának nem kell egybites, ostoba, „Soros-Brüsszel-migráns” vonalon haladnia, szólhatna fontos kérdésekről, mint az egészségügy, az oktatás, a szociális helyzet.

Szerinte Orbán Viktor teljesen félreérti az európai politizálást, mert az nem az ellenségeskedésről, a gyűlölködésről szól, hanem a szövetségesek kereséséről. Dobrev Klára azt mondta: „Orbán Európában megbukott”, biztos benne, hogy vasárnap este kudarcot vallanak szélsőjobboldali szövetségesei, Matteo Salvini olasz belügyminiszter, a Liga vezetője, és Marine Le Pen, a Nemzeti Gyűlés (korábban Nemzeti Front) elnöke. Úgy vélte: Orbán Viktor „tud hőbörögni, kiabálni”, de nem lesz hatása arra, hogy merre megy Európa. Azt is mondta: a miniszterelnök tehetségtelen a nyilvános vitában, ezért fél tőle.

 
Gyurcsány Ferenc és Dobrev Klára (fotó: Facebook)
 
 


Bolgár György megkérdezte Dobrev Klárát, nem annak tulajdonítja-e a DK erősödését, hogy sikerült olyan listát összeállítaniuk, amelyet Gyurcsány nélkül valaki olyan vezet, aki hozzá köthető, szóval egyszerre van rajta férje, a párt elnöke, Gyurcsány Ferenc és még sincs. Úgy válaszolt: Gyurcsány Ferenc a DK meghatározó politikusa, nagyon sokat kampányolt, ahogy ő, Molnár Csaba és Rónai Sándor is, az EP-lista első három helyezettje. Az erősödést tehát a kampányuknak és annak tudja be, hogy mindhárman világos elképzelésekkel akarnak Brüsszelbe menni.

Arra a felvetésre, hogy ő személyesen mégiscsak bizonyos szempontból Gyurcsány Ferencet jelenti-e, azt mondta: a politikában nem tudja, személyesen persze, „nagyon jó dolog Gyurcsány Ferenc feleségének lenni”. A politikában egy közösséget képviselnek, Molnár Csaba, Vadai Ágnes, Varju László és a többiek ugyanolyan elszántan teszik ezt, mint ő.

A beszélgetést a cikk elején, a lejátszóra kattintva hallgathatják meg!

Megbeszéljük...
2019. május 23., szerda 16.15
Műsorvezető: Bolgár György