„Klubrádió
Esti gyors

Dobrev Klára: Az olasz maffia ellen bevált módszerrel fel lehet számolni a kormány illegális tevékenységeit

11/06/2021 00:36

| Szerző: Klubrádió

Vissza lehet szerezni azokat az Orbán-kormány által lenyúlt vagyonokat Dobrev Klára szerint. A DK miniszterelnök-jelöltje úgy véli, hogy azzal a módszerrel, amivel az olasz hatóságok felszámolták helyi maffiát, sikerülhet elszámoltatni azokat, akik jogtalanul szereztek vagyont.

2021. június 10. Esti gyors - részlet 21.06.10. Dobrev Klára
10:26
00:00

"Nem lesz ebben az országban addig béke, amíg nem szolgáltatunk igazságot" – mondta a Klubrádiónak Dobrev Klára, a Klubrádiónak. A Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje úgy véli, hogy mindazt, amit az Orbán-kormány elvett az emberektől, a következő kormánynak vissza kell adni.

Dobrev eltökéltnek érzi magát az elszámoltatás ügyében, az új kormánynak azonnal korrupciós vészhelyzetet kell hirdetnie. Így azokat a vagyonokat, amelyekről gyanítható, hogy korrupciós tevékenységből származnak, nem lehet csak úgy kimenteni. Olyan cégekről van szó, amelyekről az OLAF nyomozói már indítottak vizsgálatot, csak Polt Péter legfőbb ügyész megakadályozta az elszámoltatást. "Hiába nem vesz részt Orbán Győző közbeszerzésekben, azonban beszállítóként döbbenetes extra profitra tesz szert" – mondta Dobrev.

Dobrev szerint az olasz hatóságok egyedi módszere, amellyel hatékonyan számolták fel az olasz maffia működését, itthon is működhet.

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Esti gyors/interjú Dobrev Klárával
2021.06.10., csütörtök 18:33
Riporter: Dési János