„Klubrádió
Fülbevaló

Díjazott kiemelkedő minőségű finomságok

8/11/2020 20:49

| Szerző: Kovács M. Veronika/Klubrádió

A Magyar Gasztronómiai Egyesület 2013 óta adja ki az Aranyszalag Minőség tanúsítványát. Ezt a kiemelkedő minőségű termékek viselhetik, tehát azok, akiknél az előállítás minden mozzanata a minőséget és a jó ízt szolgálja. A tanúsítvány minőségromlás esetén felfüggeszthető vagy visszavonható. A Magyar Gasztronómiai Egyesület elnökét, Molnár B. Tamást kérdeztük az adásban a tanúsítványról.

2020. október 27. Fülbevaló (2020. október 27., kedd 13:00)
44:55
00:00
Műsorvezetők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika Szerkesztők: Kovács M. Veronika, Kovács M. Veronika
Az idei aranyszalagosok közül először a Zichy Mihállyal, a Zichy Farm tulajdonosával beszélgettünk. Itt tenyésztik a különleges húsú vagju marhát.

Zichy Mihály kacskaringós úton jutott el a hústenyésztésig: volt autóversenyző, elvégezte a jogi kart, egy évig még egyetemen is oktatott. Aztán két dolog keresztezte az útját: egy kárpótlással szerzett családi föld és egy újságcikk. Azóta a rendkívüli minőségű húsban utazik. Először azt tudakoltuk tőle, valóban sörrel kell-e itatni és rendszeresen masszírozni a Wagyu marhát, hogy különleges legyen a húsa.

Aranyszalag járt a mangalicáinknak is, egészen pontosan a megyaszói szabadtartású tisztavérű mangalica kapta meg a védjegyet. A szabadon tartott állatok terjedelmes, de szigorúan védett és szigorúan körbekerített területen élnek, hogy védve legyenek bármiféle fertőzés ellen. Hogy ezen kívül mitől lesz még különleges ez a hús, erről faggattuk Asszó Szabolcsot.

Pisztrángos szendvics a díjátadón
 
Pisztrángos szendvics a díjátadón
Klubrádió
 

A lillafüredi pisztráng is megkapta idén az aranyszalagot. Az ivadéknevelő tavakat kristálytiszta, hideg, oxigéndús forrásvizek táplálják, ettől lesz a hal húsa jó állagú és jóízű. Hoitsy György halbiológust a Lillafüredi Pisztrángtelep tulajdonosát arról kérdeztük, miért mondják, hogy a pisztráng nem hal.

Fülbevaló
2020. október 27. kedd 13:00
Szerkesztő-műsorvezető: Kovács M. Veronika

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.

Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.

Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás