„Klubrádió
Szerepvállalás

Digitális akadálymentesítés - magyar siker

25/10/2020 09:31

| Szerző: Bíró Bori/Klubrádió

Sokak számára még a fogalom is homályos, hogy digitális akadálymentesítés. Na, épp ezért van rá szükség. Másik témánk a civilek elismerése.

2020. október 24. Szerepvállalás (2020. október 24., szombat 18:00)
24:20
00:00
Műsorvezetők: Bíró Bori Szerkesztők: Bíró Bori

Az Európai Fogyatékosságügyi Fórum és az Oracle 2015-ben indította el az európai digitális akadálymentesítés előmozdítása érdekében a digitális hozzáférhetőségi ösztöndíját. Célja, hogy felhívja a figyelmet a témára az európai egyetemek körében, és ösztönözze az akadálymentesség biztosítását informatikai tanterveikben. Hosszú távon remélik, hogy Európában jelentős számú digitális akadálymentesítési szakember fog tevékenykedni és hozzájárulni, hogy az innovációban mindenki részt vehessen. Idén magyar kutató Dezső Renáta, a budapesti Moholy-Nagy Művészeti Egyetem doktorandusza kapta az ösztöndíjat. Ő volt a műsor első vendége.

Átadták a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem új campusát
 
MOME
MTI/Koszticsák Szilárd

A NIOK Alapítvány ötödik alkalommal adta át a Civil Díjakat; 9 kategóriában díjazták 2019 legsikeresebb kezdeményezéseit. A mai adásban a 'Legnagyobb hatású projekt' díját elhozó Arany Iránytű Program mutatkozik be, amelyet a dunaújvárosi Pentelei Mentálhigiénés Általános Iskola, Szakképző Iskola és Gimnázium alapítványa működtet. A program az érzelmileg vagy értelmileg sérült, tanulási motivációjukat vesztett, kudarcokkal terhelt diákok iskolán belüli mentálhigiénés rehabilitációs és előkészítő programja. Scheili Renáta, a NIOK programvezetője beszélt róla.

A műsort a fenti lejátszóra kattintva hallgathatja meg. Kiemelt kép: Pixabay.

Szerepvállalás
2020.10.24. 18:00
Műsorvezető: Bíró Bori

 

 

 

 

 

És még valami:

A Klubrádió elindult Az Év Honlapja 2020 versenyen, amelynek egyik díja a közönség szavazatától függ. Kérjük, szavazzon ránk! Ezt az alábbi képre kattintva teheti meg.
Ha úgy döntött, támogat minket, akkor a verseny oldalára jutva, a jobbra fent látható kék gombra kell majd kattintania – mellette látszik, hány szavazatnál tartunk.
Ez is egy apró segítség a Klubrádiónak. Köszönjük.

Az év honlapja 2020 szavazás