„Köszönjük,
Megbeszéljük...

Dés: Joggal néznek hülyének minket

14/05/2022 22:48

| Szerző: Klubrádió/Lőrincz Csaba

 | Szerkesztő: Lőrincz Csaba

Ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen "hülyének nézi" az embereket – véli Dés László zenész.

2022. május 13. Megbeszéljük - részlet 22.05.13. Dés László
17:12
00:00

"Könnyű nekem" – ironizált Dés László zenész, zeneszerző az április parlamenti választásokkal kapcsolatos véleménye bevezetőjében. Megjegyezte, őt személy szerint nem igazán érdekli, hogy milyen struktúrában folytatja a kormányzat a munkáját, sokkal fontosabb kérdésnek tartja, hogy egyértelművé tegyék, Magyarország mely irányhoz akar tartozni: "a demokráciákhoz, vagy a kipcsakokhoz, a türk tanácshoz, és a többi állatsághoz."

Kifejtette, azokat az elveket kellene tisztázni, amelyek szerint a választók akarnak élni és tevékenykedni. Ehhez kell megteremteni az infrastruktúrát, amely biztosítja azt hogy a választott elv mentén is el tudják tartani magukat az emberek.

"Egy komolyan demokratikus országban, legyen az Németország, Franciaország vagy Anglia, annak századát, de inkább ezredét sem lehetett volna megcsinálni, amit itthon elkövettek, mert milliók mentek volna az utcára" – tette hozzá. Hangsúlyozta, meg kell tanulni demokratikusan gondolkodni, és igényeket támasztani.

A művész szerint, ha a Kádár-korszakban gyerekként kezelték a választókat, úgy a Fidesz egyenesen "hülyének nézi" az embereket. "És eddig sajnos úgy tűnik, hogy joggal." Hozzátette, előbb-utóbb rá kell jönniük a magyaroknak is, mekkora különbség van a magyar és például az osztrák helyzet között. 

A teljes beszélgetést a fenti lejátszóra kattintva hallgathatják meg.

Megbeszéljük.../interjú Dés Lászlóval
2022.05.13., péntek 16:45
Riporter: Bolgár György